i binzariÎn calitatea mea de Președinte al raionului vă zic bine ați venit pe pagina web a  Consiliului raional Fălești. Acest site vă oferă posibilitatea să vă familiarizați cu structura și activitatea consiliului raional și a subdiviziunilor subordonate acestuia, cele mai importante evenimente din viața raionului.

Pagina web, fiind principalul instrument informațional , asigură transparența activităților publice locale, oferă noutăți social-economice, educaționale, culturale, detalii privind oportunitățile investiționale și cooperările transfrontaliere.

Sperăm ca informația plasată pe site-ul nostru să contribuie la consolidarea relațiilor dintre autoritățile publice locale și cetățenii raionului pe care-l administrăm, iar schimbul rapid și eficient de informație să sporească calitatea serviciilor oferite precum și accesibilitatea lor.

Cu deosebită considerație

Iraida Bînzari , Președinte al raionului Fălești

   

 Marți, 18 aprilie, în incinta Consiliului raional s-a desfășurat ședința Comisiei raionale pentru situații excepționale la care au participat și președinții comisiilor situații excepționale din primăriile raionului. În cadrul ședinței au fost supuse dezbaterilor următoarele subiecte:
 1. Evaluarea stării actuale, privind utilizarea sigură a lacurilor de acumulare din teritoriul administrat.
 2. Privind mersul desfășurării acțiunilor de salubrizare și amenajare a localităților din raion în cadrul „Bilunarului Ecologic - 2017”.
 3. Cu privire la starea unităților de utilizare a cadavrelor de animale.
 4. Privind demararea unei campanii de informare în masă a populației în toate localitățile raionului, ca urmare a situației epizootice nefavorabile a pestei porcine africane.
 5. Cu privire la reglamentarea activității piețelor de animale și păsări din raion.
 În urma discuțiilor pe marginea subiectelor supuse dezbaterilor au fost adoptate deciziile corespunzătoare, și s-a recomandat ca aceste subiecte să fie examinate și în cadrul ședințelor comisiilor situații excepționale de nivelul unu pentru întreprinderea măsurilor de rigoare.