Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Recent a ieșit de sub tipar multrîvnita broșură ”Raionul Fălești – regiune transfrontalieră atractivă” care conține autentice descrieri din trecutul și aspecte din actualitatea acestei unități adminsitrativ – teritoriale.

Obiectivul publicației rezidă în atragerea cititorului autohton în sfera sublimă a valorilor și tradițiilor făleștene, pasiunii și dragostei față de baștină și harnicii locuitori ai acestui ținut, familiarizarea cu realizările obținute în diverse domenii de activitate.

Ediția respectivă oferă, deasemenea, și oaspeților, sosiți din toate colțurile Moldovei, cît și din afara hotarelor ei, posibilități de cunoaștere a istoricului și evoluției regiunii, relațiilor de parteneriat reciproc – avantajoase, activității multor agenți economici, instituții educaționale, medicale, sociale și culturale, de la care ar putea prelua lucruri bune și utile.

Impresii captivante produc și imaginile doar a cîtorva din numeroasele locuri pitorești, monumente istorico – culturale și naturale din raion imprimate pe paginile broșurii.

De menționat, că editarea acestei opere s-a realizat, în temei, cu suportul entităților din raion. În acest context președintele raionului Dna Iraida Bînzari, exprimă profundă recunoștință și mulțumire pentru receptivitatea și susținerea financiară pe care au acordat-o în această privință conducătorii SRL”Marcons – Drum”, SRL ”Gospodarul Rediu”, Fabricii de zahăr ”Sudzucker” SA, Fabricii de vin ”Mold Nord”, ÎCS ”Marthatex”, SRL”Babii Nord”, Fabricii de prelucrare a porumbului s.Răuțel, SRL”Agropapuros” , SRL”Tarasscopagro”, SRL”Bug – Trans”, B.C.”Moldinconbank” și ”Victoriabank”, UCOOP Fălești, SRL”Elantop – Grup”, IMSP”Spitalul raional Fălești” și ”Centrul de Sănătate Fălești”, primăriile Catranîc și Ișcălău.

O astfel de amiabilă și constructivă colaborare reciprocă, fără îndoială va favoriza și în continuare implementarea altor proiecte de interes comun, benefice, utile și necesare pentru cetățenii raionului.