i binzariÎn calitatea mea de Președinte al raionului vă zic bine ați venit pe pagina web a  Consiliului raional Fălești. Acest site vă oferă posibilitatea să vă familiarizați cu structura și activitatea consiliului raional și a subdiviziunilor subordonate acestuia, cele mai importante evenimente din viața raionului.

Pagina web, fiind principalul instrument informațional , asigură transparența activităților publice locale, oferă noutăți social-economice, educaționale, culturale, detalii privind oportunitățile investiționale și cooperările transfrontaliere.

Sperăm ca informația plasată pe site-ul nostru să contribuie la consolidarea relațiilor dintre autoritățile publice locale și cetățenii raionului pe care-l administrăm, iar schimbul rapid și eficient de informație să sporească calitatea serviciilor oferite precum și accesibilitatea lor.

Cu deosebită considerație

Iraida Bînzari , Președinte al raionului Fălești

   

La 12 februarie curent, Primăria comunei Calugăr a găzduit  Echipa mobilă a Biroului Comun de Informații și Servicii care a întrunit prestatori de servicii din domeniile:angajarea în cîmpul muncii, protecția socială,  cadastru și antreprenoriat.

Au primit suport metodologic și practic consilierii din Consiliul comunal Calugăr care au venit ca reprezentanți ai cetățenilor din comună cu problemele invocate: modalitatea și procedura de înregistrare a dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile, cotelor valorice și asupra terenurilor agricole, acordarea  ajutorului social, material și în perioada rece a anului,  transmiterea dreptului de proprietate prin moștenire sau donație, lipsa unui loc de muncă pentru cetățenii din comună și în special a tinerilor.

Cel mai solicitat prestator de servciu a fost reprezentantul Oficiului Cadastral Teritorial  care le-a acordat asistență privind modalitatea de a soluționa problemele din domeniu.

Membrii Biroului au repartizat  pliante informative și broșuri  în care sunt expuse tipuri de servicii  acordate cetățenilor  la nivel local.