i binzariÎn calitatea mea de Președinte al raionului vă zic bine ați venit pe pagina web a  Consiliului raional Fălești. Acest site vă oferă posibilitatea să vă familiarizați cu structura și activitatea consiliului raional și a subdiviziunilor subordonate acestuia, cele mai importante evenimente din viața raionului.

Pagina web, fiind principalul instrument informațional , asigură transparența activităților publice locale, oferă noutăți social-economice, educaționale, culturale, detalii privind oportunitățile investiționale și cooperările transfrontaliere.

Sperăm ca informația plasată pe site-ul nostru să contribuie la consolidarea relațiilor dintre autoritățile publice locale și cetățenii raionului pe care-l administrăm, iar schimbul rapid și eficient de informație să sporească calitatea serviciilor oferite precum și accesibilitatea lor.

Cu deosebită considerație

Iraida Bînzari , Președinte al raionului Fălești

   

  Doamna Iraida BÎNZARI, președintele raionului  la 10 august curent, a întreprins o vizită de lucru în primăria comunei Pruteni împreună cu specialiștii din cadrul Consiliului raional și prestatori de servicii din cadrul Biroului Comun de Informații și Servicii. Scopul vizitei a fost de a se familiariza cu problemele existente în satele din comună, de a identifica unele soluții și a propune unele recomandări pentru o colaborare eficientă între administrația publică locală de nivelul I și II, crearea unui parteneriat durabil în  scopul schimbării calității vieții cetățenilor.

  Doamna președinte a vizitat instituţiile  de educație din satul Pruteni, gimnaziul și grădinița de copii ,,Lăstărel” cu scopul de a se informa cu starea de lucru privind pregătirea către noului an de studii. Cetățenii au primit  asistenţă informaţională şi metodologică în diferite probleme cu care se confruntă la moment. Agenții economici și consilierii locali au ridicat probleme mai stringente cu care se confruntă satele primăriei Pruteni.  În cadrul ședinței  de totalizare s-au identificat și  căile de soluționare a problemelor din domeniul agrar, social, educație și infrastructură.

  Galerie foto