Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 În incinta Consiliului raional la 30 noiembrie curent a avut loc ședința comisiei raionale pentru protecția copilului aflat în dificultate. La ședință au participat Dl Valeriu Muduc, vicepreședintele raionului și membrii comisiei.

 Pentru implicarea în soluționarea situațiilor de risc a copiilor, au fost invitaţi reprezentanți ai autorităţilor publice locale, asistenții sociali comunitari și beneficiari ai căror probleme au fost abordate.

 În cadrul ședinței au fost examinate 34 de subiecte ce țin de protecția familiei și copilului aflat în situație de risc.


 Au fost examinate cazuri de încetare a plasamentului cu ulterioara eliberare a avizului de integrare a copiilor în familia biologică. În scopul prevenirii separării copilului de familie şi pentru ameliorarea problemelor existente au fost selectate 8 familii care vor beneficia de sprijin financiar. De asemenea, au fost închise şi arhivate 13 cazuri în care problemele au fost soluționate cu succes.

 Scopul comisiei a fost asigurarea faptului că familiile cu copii în situații de risc să primească suportul necesar pentru depășirea situațiilor de risc și prevenirea separării copilului de familie sau pentru reintegrarea copilului în familie.