i binzariÎn calitatea mea de Președinte al raionului vă zic bine ați venit pe pagina web a  Consiliului raional Fălești. Acest site vă oferă posibilitatea să vă familiarizați cu structura și activitatea consiliului raional și a subdiviziunilor subordonate acestuia, cele mai importante evenimente din viața raionului.

Pagina web, fiind principalul instrument informațional , asigură transparența activităților publice locale, oferă noutăți social-economice, educaționale, culturale, detalii privind oportunitățile investiționale și cooperările transfrontaliere.

Sperăm ca informația plasată pe site-ul nostru să contribuie la consolidarea relațiilor dintre autoritățile publice locale și cetățenii raionului pe care-l administrăm, iar schimbul rapid și eficient de informație să sporească calitatea serviciilor oferite precum și accesibilitatea lor.

Cu deosebită considerație

Iraida Bînzari , Președinte al raionului Fălești

   

La 12 februarie curent  a avut loc ședința Consiliului Consultativ al Copiilor(CCC), la care s-a audiat  raportul de monitorizare a copiilor din raionul Fălești aflați sub tutelă și curatelă, prezentat de coordonatorul activității, Viorica Harea.

Acum cîteva luni, membrii CCC de comun cu A.O.”Parteneriate pentru fiecare copil” au avut ca misiune monitorizarea situației copiilor plasați în serviciul tutelă din raionul Fălești, pentru a se documenta și a acorda ajutor tuturor copiilor aflați în dificultate.

Scopul monitorizării constă în evaluarea situației copiilor aflați sub îngrijire tutelară prin respectarea drepturilor și condițiilor de trai ale acestora.

Astfel în perioada octombrie - decembrie  2015 au fost monitorizați  32 de copii cu vîrsta cuprinsă între  5 și 17 ani, dintre care 13 baieți și 19 fete.

La raportul prezentat s-a solicitat și opinia copiilor față de tutore. Aceștia susțin că s-au atașat puternic de tutore, cei din urmă străduindu-se să-i ofere protecție și singuranță, evitînd comportamentul agresiv. În familii des se organizează sărbători, copii sunt respectați și manifestă un comportament binevoitor față de vecini.

La finele ședinței, dna Violeta Ciuperca, șef adjunct DASPFC, a mulțumit copiilor  pentru atitudinea civică  și pentru dorinţa lor de implicare în activităţi de voluntariat, dovedind responsabilitate şi relatînd cu exactitate  fapte din viața unei societăți mai puțin cunoscute unora dintre noi.