Tipărire

  La 11 octombrie curent, în incinta Palatului raional de cultură ” Mihai Volontir” din orașul Fălești, s-a desfășurat Conferința raională cu tematica “Realități, experiențe și provocări în asistența socială”. Evenimentul a fost organizat de Direcţia Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei și Copilului în colaborare cu Asociația Obștească Centrul de Asistenţă Socio-Medicală la Domiciliu” (CASMED) din or. Bălți.

  La eveniment au participat președintele raionului, Iraida Bînzari, vicepreşedinții raionului, Roman Radu și Tăbîrță Vladimir, șeful adjunct al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, Lilia Osoianu, reprezentanți ai direcțiilor de asistență socială din raioanele Fălești, Călărași, Ungheni, Sîngerei și Telenești, consilieri raionali, reprezentanți ai structurilor de resort, mass-media precum și partenerii fideli ai DASPFC.

  Scopul evenimentului era realiza și încuraja un schimb creativ de idei și experiențe privind tendințele, inovațiile și problemele relevante pentru Asistența Socială.

  Conferința a fost structurată pe două panele de discuții : „Mobilizarea socială și dezvoltarea comunitară”, „Rolul parteneriatelor în eficientizarea serviciilor sociale”, în cadrul cărora s-a discutat în detaliu despre succesele obținute pe domeniu în anul precedent.

  Dna Emilia Ciobanu, șef DASPFC a relatat despre activitatea direcției, desfășurată în anii 2016-2017. Raportorii conferinței au evidențiat succesele obținute în domeniul protecției sociale în anul precedent, au subliniat problemele identifcate și au propus soluții pentru îmbunătățirea acestora.

  La final a fost aprobat unanim Proiectul de Rezoluție, ce va reprezenta un document normativ al activitatății DASPFC în domeniul Protecției Sociale pentru anul 2017-2018.

Galerie foto

Accesări: 1542