i binzariÎn calitatea mea de Președinte al raionului vă zic bine ați venit pe pagina web a  Consiliului raional Fălești. Acest site vă oferă posibilitatea să vă familiarizați cu structura și activitatea consiliului raional și a subdiviziunilor subordonate acestuia, cele mai importante evenimente din viața raionului.

Pagina web, fiind principalul instrument informațional , asigură transparența activităților publice locale, oferă noutăți social-economice, educaționale, culturale, detalii privind oportunitățile investiționale și cooperările transfrontaliere.

Sperăm ca informația plasată pe site-ul nostru să contribuie la consolidarea relațiilor dintre autoritățile publice locale și cetățenii raionului pe care-l administrăm, iar schimbul rapid și eficient de informație să sporească calitatea serviciilor oferite precum și accesibilitatea lor.

Cu deosebită considerație

Iraida Bînzari , Președinte al raionului Fălești

   

  Direcţia Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei și Copilului a organizat o serie de activităţi dedicate Zilei Internaţionale a Familiei. Scopul principal al acestor evenimente este de a aduce în prim-plan importanţa familiei în viaţa şi dezvoltarea armonioasă a copiilor.
  În acest context, cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei, asistenții sociali comunitari din raion în parteneriat cu reprezentanți din cadrul instituțiilor de învățământ și autorităților publice locale au organizat:
  - Atelier de lucru ,,Copacul familiei”, jocul ,,Borcănașul valorilor familiale”, expoziție de carte ,,Familia-sursă principală de valori”, mese rotunde „Copil, familie, societate”, ,,Impactul migrației asupra copiilor și buneilor rămași acasă”, ,,Familia – punctul meu de sprijin”, discuții legate de importanța familiei, acțiune de caritate “Din inimă pentru familie”.
  În cadrul ședințelor de instruire, asistenții sociali comunitari din cadrul primăriei Fălești, au informat publicul despre importanța perfectării dispoziției de tutelă, actele necesare, cine poate fi numit tutore, care sunt responsabilitățile tutorelui și când se stopează dispoziția de tutelă. O altă activitate a fost organizată cu părinții din localitatea Catranîc cu genericul ,,Servicii sociale destinate familiilor cu copii: ajutor social, ajutor material, sprijin familial”.

  Emoțiile copiilor cu dizabilități, beneficiari ai Echipei Mobile Fălești și Sîngerei, au fost ,,citite” în cadrul Expoziției fotografice ,,Cuib de melci" organizate în preajma Zilei Internaţionale a Familiei de către fotograful Petru Cliofos. Acesta a ținut să aprofundeze emoția umană, prin arta fotografică, reușind să impresioneze prin detaliile prezentate: istorii, vieţi, copii frumoşi, părinţi puternici şi plini de curaj, obiecte ce prezintă modul de viaţă, emoţii, vise, dorinţe și trăiri ale copilăriei.
  Ziua Familiei, are o semnificaţie aparte și pentru copiii din centrele de plasament. Această zi, organizată în cadrul Centrelor de Asistență Socială din raion, a fost una plină de activități, toate pregătite special pentru a simți cât mai intens bucuria acestei zile importante. Programul a cuprins întreceri sportive, jocuri, concursuri, desene pe asfalt, face-painting și dansuri.
  Realizarea activităţilor a fost posibilă prin buna colaborare cu autorităţile locale implicate activ în organizarea acestora.

 Galerie foto