i binzariÎn calitatea mea de Președinte al raionului vă zic bine ați venit pe pagina web a  Consiliului raional Fălești. Acest site vă oferă posibilitatea să vă familiarizați cu structura și activitatea consiliului raional și a subdiviziunilor subordonate acestuia, cele mai importante evenimente din viața raionului.

Pagina web, fiind principalul instrument informațional , asigură transparența activităților publice locale, oferă noutăți social-economice, educaționale, culturale, detalii privind oportunitățile investiționale și cooperările transfrontaliere.

Sperăm ca informația plasată pe site-ul nostru să contribuie la consolidarea relațiilor dintre autoritățile publice locale și cetățenii raionului pe care-l administrăm, iar schimbul rapid și eficient de informație să sporească calitatea serviciilor oferite precum și accesibilitatea lor.

Cu deosebită considerație

Iraida Bînzari , Președinte al raionului Fălești

   

  La 17 mai curent în incinta Consiliului raional a avut loc seminarul de instruire cu tematica ,,Specificul asistenței sociale a familiilor și copiilor în stuații de risc. Prestații și servicii sociale”, la care au participat asistenţii sociali comunitari din raion. Activitatea a fost organizată de către Dna Rodica Railean, specialist din cadrul Direcției Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului.
  În cadrul ședinței au fost abordate următoarele subiecte cu privire la prevederile Legii 547 din 25.12.2003 asistenței sociale, cu privire la structura și activitatea Direcției Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului, servicii sociale existente în raion și prestații sociale.
  Evenimentul a avut drept scop consolidarea cunoștințelor cu privire la serviciile sociale de calitate, pentru a se realiza o acoperire echilibrată a dezvoltării acestora pe întreg teritoriul raionului.
  De asemenea, au fost prezentate categorii de familii şi copii aflaţi în dificultate, care au dreptul la asistenţă socială sub forma prestaţiilor sociale precum şi a altor facilităţi şi drepturi prevăzute de legislaţia în vigoare.