i binzariÎn calitatea mea de Președinte al raionului vă zic bine ați venit pe pagina web a  Consiliului raional Fălești. Acest site vă oferă posibilitatea să vă familiarizați cu structura și activitatea consiliului raional și a subdiviziunilor subordonate acestuia, cele mai importante evenimente din viața raionului.

Pagina web, fiind principalul instrument informațional , asigură transparența activităților publice locale, oferă noutăți social-economice, educaționale, culturale, detalii privind oportunitățile investiționale și cooperările transfrontaliere.

Sperăm ca informația plasată pe site-ul nostru să contribuie la consolidarea relațiilor dintre autoritățile publice locale și cetățenii raionului pe care-l administrăm, iar schimbul rapid și eficient de informație să sporească calitatea serviciilor oferite precum și accesibilitatea lor.

Cu deosebită considerație

Iraida Bînzari , Președinte al raionului Fălești

   

 Consiliul raional de Administrație al Fondului Local de Susţinere Socială a Populaţiei s-a întrunit în ședință la 21 aprilie curent. În cadrul acesteia a fost luată decizia de acordare a ajutorului material în sumă totală de 14700 lei pentru 12 persoane aflate în dificultate, în baza cererii unice. Banii vor fi alocaţi din bugetul Fondului local de susţinere socială a populaţiei categoriilor de persoane nominalizate.
 Totodată, în scopul susținerii materiale a persoanelor cu dizabilități, participanților și familiilor participanților decedați în urma lichidării consecințelor catastrofei nucleare de la Cernobîl, Consiliul de admininistaţie al Fondului republican de susţinere socială a populaţiei a stabilit acordarea ajutoarelor materiale unice, prin intermediul fondurilor locale, în cuantum de 1000 lei pentru 28 persoane din raion.
 De asemenea, în scopul susținerii financiare a participanților la cel de-al doilea război mondial și a soțiilor (soților) lor cu ocazia celei de-a 72-a aniversări a Victoriei asupra fascismului, Consiliul de admininistaţie al Fondului republican de susţinere socială a populaţiei a stabilit acordarea ajutoarelor materiale unice, prin intermediul fondurilor locale persoanelor din următoarele categorii:
 - persoanelor cu dizabilități și participanților la cel de-al doilea război mondial în cuantum de 10000 lei (16 persoane);
 - persoanelor asimilate participanților la cel de-al doilea război mondial în cuantum de 5000 lei (6 persoane);
 - soțiilor (soților) supraviețuitori, inapți de muncă, nerecăsătoriți, ai participanților la cel de-al doilea război mondial, căzuți la datorie, sau ai persoanelor cu dizabilități din cel de-al doilea război mondial decedați, în cuantum de 1000 lei (30 persoane).
 Acordarea ajutoarelor se va efectua către 9 mai curent, de Ziua Victoriei şi a Comemorării Eroilor Căzuţi pentru Independenţa Patriei.
 Beneficiarii de ajutoarele materiale menționate vor putea ridica banii de la Î.S. „Poşta Moldovei”.