Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 La 20 ianuarie curent lucrătorii sociali și asistenții personali din raion au beneficiat de un curs de instruire cu tematica „Îngrijirea persoanelor imobilizate la pat” organizat de Dna Nina Sceastlivîi, Șef Secție Medicină de Familie Fălești.
 În cadrul instruirii, lucrătorii sociali au fost inițiați în îngrijirea beneficiarilor la domiciliu, s-a pus accent pe menținerea igienei generale și corporale adecvate, asigurarea alimentației echilibrate, prevenirea escarelor și a altor complicații, precum și supravegherea stării generale a beneficiarilor. Ca urmare a instruirii participanții au primit abilități de manevrare și mobilizare în condiții de siguranță a beneficiarilor, aceasta contribuind la oferirea serviciilor de o calitate mai bună.
 Dna Sceastlivîi a mai menționat și faptul că dacă beneficiarul va primi atenție și va fi înconjurat de persoane care au grijă de el, va putea suporta mai ușor starea de imobilizare.
 Totodată, Dna Violeta Ciuperca, șef adjunct Direcţie Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei și Copilului a adus la cunoştinţă celor prezenţi despre cazurile de hipotermie înregistrate pe parcursul lunii ianuarie curent pe teritoriul raionului, oferindu-le acestora sfaturi pentru prevenirea consecinţelor nefaste.