i binzariÎn calitatea mea de Președinte al raionului vă zic bine ați venit pe pagina web a  Consiliului raional Fălești. Acest site vă oferă posibilitatea să vă familiarizați cu structura și activitatea consiliului raional și a subdiviziunilor subordonate acestuia, cele mai importante evenimente din viața raionului.

Pagina web, fiind principalul instrument informațional , asigură transparența activităților publice locale, oferă noutăți social-economice, educaționale, culturale, detalii privind oportunitățile investiționale și cooperările transfrontaliere.

Sperăm ca informația plasată pe site-ul nostru să contribuie la consolidarea relațiilor dintre autoritățile publice locale și cetățenii raionului pe care-l administrăm, iar schimbul rapid și eficient de informație să sporească calitatea serviciilor oferite precum și accesibilitatea lor.

Cu deosebită considerație

Iraida Bînzari , Președinte al raionului Fălești

   

  Bibliotecarii făleşteni au finisat cu succes instruirile în cadrul trainingului de Advocacy, desfășurat  în incinta Bibliotecii publice raionale „Mihai Eminescu” în trei module de instruire a câte 2 zile fiecare și 3 sesiuni pe zi cu includerea dezvoltării strategiilor de  promovare a bibliotecii,  de Advocacy, diseminarea succeselor și bunelor practici în activitățile de advocacy, precum și asigurarea durabilității activităților de advocacy. În rezultatul desfășurării trainingului cei 12 bibliotecari instruiți au realizat și compilat planuri de promovare, advocacy și durabilitate.

   Ei vor desfășura o campanie orientată spre APL, antreprenori locali, membri  comunității pentru promovarea valorii bibliotecii și de a obține finanțări suplimentare necesare pentru renovarea edificiilor, procurarea mobilierului adecvat, echipamentului tehnic în scopul satisfacerii cerințelor comunității la informare, oportunități educaționale,  instruire, vor ajuta și alte biblioteci din rețea să realizeze activități de advocacy pentru atragerea de noi beneficiari și sporirea cerințelor pentru serviciile bibliotecii. Bibliotecarii se vor implica mai activ în soluționarea problemelor comunitare,  implementarea  serviciilor utile cetățenilor, sensibilizarea membrilor comunității, agenților economici și  instituțiilor locale de a se implica în susținerea și modernizarea bibliotecii publice, promovarea schimbărilor pozitive  în rețelele de socializare și mass media etc.  

  La 22 august curent va avea loc ședința de Follow-up a trainingului unde bibliotecarii făleșteni își vor prezenta rezultatele - rodul cunoştinţelor acumulate în cadrul trainingului de Advocacy, livrat cu mult suflet şi dăruire de expertul programului Novateca Lidia Sitaru, șef Secție Asistență Metodologică și de Specialitate a Bibliotecii publice raionale  „Alexandru Donici” din Orhei.  În semn de recunoştinţă pentru munca depusă, şeful Secţiei Cultură şi Turism, Grigore Budu i-a înmânat dnei Lidia un mesaj de gratitudine. La lucrările treiningului a participat și specialistul Coordonator Regional de Nord al Programului Novateca Andrei Gavriliță.

Galerie foto