Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Şedinţa  începe la ora 15:00,  23 aprilie 2024

fb live headerȘedința Consiliului raional Fălești

  La 6 mai 2017, în incinta Palatului de Cultură „Mihai Volontir” din or. Fălești, s-a desfășurat spectacolul „Demult, demult a fost război...” consacrat Zilei Victoriei și a Comemorării eroilor căzuți pentru independența Patriei. Au fost invitați veterani de război, văduve de război și copii ai războiului.
  Pe platoul Palatului de Cultură „Mihai Volontir” răsuna acordurile muzicale ale fanfarei, care aduna trecătorii și invitații la sărbătoare. Miros îmbietor al florilor de castani, zi cu soare luminos și dispoziție bună. După mizanscena care a reflectat începutul războiului toți participanții au intrat în sala de spectacole. În hol îi aștepta galeria de fotografii ale participanților la război care au plecat din raionul Fălești. De asemenea, tot aici - etalată expoziția tematică de desene și picturi ale elevilor Școlii de Arte Plastice „Gheorghe Vrabie” Fălești. Pe ecranul televizorului de la intrare în sală derula secvențe video din perioada războiului.
  Amintiri din perioada crâncenă a războiului au depănat Mihail Mihalciuc și Serghei Cușnir, veterani de război, Anatoli Șevciuc, copil al războiului. Cu mesaj de felicitare s-a adresat către veterani și spectatori dna Lilia Osoianu, șef-adjunct al Oficiului teritorial Bălți al Cancelariei de Stat. Și-au dat concursul la spectacol fanfara, cond. A.Iarmolovici, formațiile folclorice „Baștina”, cond. V.Negri și „Auraș-Păcuraș”, cond. V.Dumbravă, ansamblurile vocale „Crescendo”, cond. N.Munteanu, „Beriozka”, cond. L.Statnic și „Molodușka”, cond. V.Dumbravă, ansamblurile de dans popular „Făleșteanca”, cond. E.Calmuțchi, și cel condus de L.Andronachi. Au cântat și au rostit versuri închinate veteranilor Valeria Ptașnic, Nicolai Savciuc, Tamara Pavlova, Igor Mahu, Maria Testemițanu, Alexandru Osoianu, Iurie Mahu, Serghei Cernai, Ana-Maria și Daniela Lupușor, Leonid Prodaniuc, Ivan Ferari, Victoria Oroșanu, Nicu Guțu, care s-au dedat cu atâta suflet, dragoste și respect pentru cei care și-au pus pe altarul libertății tot ce au avut mai scump – viața.
  Să păstrăm memoria eroilor, să ne păstrăm țara cu cerul senin și zâmbete de copii fericiți!  

Galerie foto