i binzariÎn calitatea mea de Președinte al raionului vă zic bine ați venit pe pagina web a  Consiliului raional Fălești. Acest site vă oferă posibilitatea să vă familiarizați cu structura și activitatea consiliului raional și a subdiviziunilor subordonate acestuia, cele mai importante evenimente din viața raionului.

Pagina web, fiind principalul instrument informațional , asigură transparența activităților publice locale, oferă noutăți social-economice, educaționale, culturale, detalii privind oportunitățile investiționale și cooperările transfrontaliere.

Sperăm ca informația plasată pe site-ul nostru să contribuie la consolidarea relațiilor dintre autoritățile publice locale și cetățenii raionului pe care-l administrăm, iar schimbul rapid și eficient de informație să sporească calitatea serviciilor oferite precum și accesibilitatea lor.

Cu deosebită considerație

Iraida Bînzari , Președinte al raionului Fălești

   

  La 6 mai 2017, în incinta Palatului de Cultură „Mihai Volontir” din or. Fălești, s-a desfășurat spectacolul „Demult, demult a fost război...” consacrat Zilei Victoriei și a Comemorării eroilor căzuți pentru independența Patriei. Au fost invitați veterani de război, văduve de război și copii ai războiului.
  Pe platoul Palatului de Cultură „Mihai Volontir” răsuna acordurile muzicale ale fanfarei, care aduna trecătorii și invitații la sărbătoare. Miros îmbietor al florilor de castani, zi cu soare luminos și dispoziție bună. După mizanscena care a reflectat începutul războiului toți participanții au intrat în sala de spectacole. În hol îi aștepta galeria de fotografii ale participanților la război care au plecat din raionul Fălești. De asemenea, tot aici - etalată expoziția tematică de desene și picturi ale elevilor Școlii de Arte Plastice „Gheorghe Vrabie” Fălești. Pe ecranul televizorului de la intrare în sală derula secvențe video din perioada războiului.
  Amintiri din perioada crâncenă a războiului au depănat Mihail Mihalciuc și Serghei Cușnir, veterani de război, Anatoli Șevciuc, copil al războiului. Cu mesaj de felicitare s-a adresat către veterani și spectatori dna Lilia Osoianu, șef-adjunct al Oficiului teritorial Bălți al Cancelariei de Stat. Și-au dat concursul la spectacol fanfara, cond. A.Iarmolovici, formațiile folclorice „Baștina”, cond. V.Negri și „Auraș-Păcuraș”, cond. V.Dumbravă, ansamblurile vocale „Crescendo”, cond. N.Munteanu, „Beriozka”, cond. L.Statnic și „Molodușka”, cond. V.Dumbravă, ansamblurile de dans popular „Făleșteanca”, cond. E.Calmuțchi, și cel condus de L.Andronachi. Au cântat și au rostit versuri închinate veteranilor Valeria Ptașnic, Nicolai Savciuc, Tamara Pavlova, Igor Mahu, Maria Testemițanu, Alexandru Osoianu, Iurie Mahu, Serghei Cernai, Ana-Maria și Daniela Lupușor, Leonid Prodaniuc, Ivan Ferari, Victoria Oroșanu, Nicu Guțu, care s-au dedat cu atâta suflet, dragoste și respect pentru cei care și-au pus pe altarul libertății tot ce au avut mai scump – viața.
  Să păstrăm memoria eroilor, să ne păstrăm țara cu cerul senin și zâmbete de copii fericiți!  

Galerie foto