Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 Luna martie omagiază cele mai dragi și scumpe ființe – mamele, bunicile, surorile, iubitele. Pentru doamnele din raion, cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii, în data de 6 martie la Palatul de Cultură „Mihai Volontir” a fost organizat spectacolul artistic „În lumea asta sunt femei cu ochi ce izvorăsc scântei...”, în cadrul căruia a fost omagiată femeia-profesionistă din diverse domenii și femeia-mamă. În holul instituției au fost vernisate expozițiile - o serie de portrete ce exprimau chipuri de femei, realizate de pictorului Damian Furdui, director al Școlii de Arte Plastice „Gheorghe Vrabie” Fălești și o amenajată „Casă Mare” de colaboratorii Muzeului raional de Istorie și Etnografie „Lazăr Dubinovschi” Fălești cu cele mai specifice podoabe ale unei gospodine de cândva – sofcă, păretare, covoare, zestrea fetei, icoana cu prosop și busuioc, ș.a., frumos amenajată. Anul 2017, fiind declarat Anul Eugen Doga, la acest eveniment a predominat muzica celebrului compozitor. Sala arhiplină a fost alcătuită cu o majoritate covîrșitoare de femei ce au venitla spectacol din îndemnul inimii. Cu un mesaj de felicitare a venit în fața onoratului public președintele raionului Iraida Bînzari citînd cuvintele marelui poet Grigore Vieru despe mamă.
 În scenă au fost invitate femei de succes din diferite domenii: agricultură, administrație publică, cultură, business, deservire socială, medicină. Onoratele doamne au adresat mesaje cordiale publicului, au răspuns la unele întrebări adresate de moderatori primind în dar buchete de ghiocei și cadouri.
 Au delectat doamnele și domnișoarele din sală corurile „Clopoțel” și „Speranța”, conducători L.Arap și V.Bulgaru, acompaniatori E.Luchiancicov și N.Matcovschi, ansamblul vocal „Mlădițe muzicale”, conducător R.Melinte, acompaniator M.Hăbășescu, orchestra de muzică populară „Păunaș” și formația folclorică „Baștina”, conducător V.Negri, ansamblul vocal al Secției Cultură și Turism, conducător V.Bulgaru și A.Iarmolovici, ansamblurile de dans popular „Făleșteanca”, conducător E.Calmuțchi, și cel condus de Lilia Andronachi, ansamblul de dans „Favorit”, conducător S.Burduja, soliștii vocali S.Rogut, V.Iarovoi, A.Bobu, I.Perdevară, D.Dogotari, A.Friptuleac, instrumentiștii Gh.Andronic, A.Costachi, C.Ghilețchi, actorul Teatrului „Eugene Ionesco” Eugen Matcovschi, originar din or.Fălești.  

Galerie foto