i binzariÎn calitatea mea de Președinte al raionului vă zic bine ați venit pe pagina web a  Consiliului raional Fălești. Acest site vă oferă posibilitatea să vă familiarizați cu structura și activitatea consiliului raional și a subdiviziunilor subordonate acestuia, cele mai importante evenimente din viața raionului.

Pagina web, fiind principalul instrument informațional , asigură transparența activităților publice locale, oferă noutăți social-economice, educaționale, culturale, detalii privind oportunitățile investiționale și cooperările transfrontaliere.

Sperăm ca informația plasată pe site-ul nostru să contribuie la consolidarea relațiilor dintre autoritățile publice locale și cetățenii raionului pe care-l administrăm, iar schimbul rapid și eficient de informație să sporească calitatea serviciilor oferite precum și accesibilitatea lor.

Cu deosebită considerație

Iraida Bînzari , Președinte al raionului Fălești

   

  La 10 august curent, în conformitate cu dispoziția președintelui raionului Fălești,  și-a desfășurat activitatea comisia raională de recepție la terminarea lucrărilor de reparație a străzilor Plopilor, Viitorului și Botoșani din or. Fălești. Costul total al lucrărilor a constituit 3 139,75 mii lei, banii fiind alocați din Fondul Rutier.

  În rezultatul petrecerii licitației publice deschise,  Consiliul raional a desemnat câștigătoare firma S.A „Magistrala”, lucrările de reparație fiind începute în luna noiembrie a anului 2016. Din cauza condițiilor climaterice nefavorabile, lucrările au fost stopate pe perioada de iarnă, fiind reluate în luna mai 2017.

  În conformitate cu caietul de sarcini au fost executate următoarele lucrări:

  • reparația îmbrăcămintei rutiere din pietriș pe o lungime de 470 m pe strada Plopilor, cu montarea podețului de evacuare a apelor pluviale și reparația a câte 50 m a drumurilor laterale din pietriș:
  • asfaltarea porțiunii de 400 m a străzii Viitorului cu montarea bordurilor și asfaltarea a către 50 m a drumurilor laterale;
  • reparația îmbrăcămintei rutiere din pietriș pe o lungime de 400 m pe strada Botoșani și reparația a câte 25 m a drumurilor laterale din pietriș.

 Galerie foto