Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La 25 august 2017, în incinta Palatului raional de Cultură ” Mihai Volontir” din orașul Fălești, s-a desfășurat  Conferința  pedagogică , devenită deja  tradiție.
  La eveniment  au fost prezenți: președintele raionului,  Iraida Bînzari, reprezentatul Guvernului, consultantul Ministerului Educaţiei, Culturii și Cercetării, Onică Vasile, șeful Direcției Generale Educație Ungheni,  Iulia Pancu, șeful adjunct al  Oficiului Teritorial Bălți  al Cancelariei de Stat, Lilia Osoianu, vicepreşedintele raionului, Roman Radu  și cadre manageriale/didactice din instituţiile de învăţământ general, reprezentanți ai părinților, elevilor,  APL, mass-media precum și  alți parteneri educaționali.

 Sărbătoarea a început cu  primirea în rândurile pedagogilor a  9 tineri specialiști, care au fost întâmpinați cu aplauze, mesaje de felicitare și  prime  oferite de șeful DGE,  Silvia Matasî ,  cu un cuvânt de bun venit și povețe din partea  colegilor cu experiență avansată, la care tinerii specialiști au răspuns  cu promisiunea că vor depune tot efortul pentru a se încadra cu succes în domeniu și a demonstra  ulterior performanțe.

 Partea esențială a Conferinței a constituit-o  raportul Direcției Generale Educație despre activitatea desfășurată în anul de studii 2016-2017. Raportorii, șefii secțiilor și direcțiilor din cadrul DGE,  șeful Direcției Educație și președintele raionului  au evidențiat  succesele obținute pe domeniu în anul precedent , au  subliniat problemele depistate și au propus soluții pentru redresarea lor. Participanții la Conferință au aprobat proiectul de rezoluție a Conferinței și l-au primit ca document normativ ce va orienta activitatea DGE și a instituțiilor de învățământ din raion pentru asigurarea unui proces educațional de calitate, desfășurat cu genericul ,,Acces , relevanță, calitate – competențe pentru prezent și viitor” în noul an de studii.

 Oaspeții și invitații Conferinței au menționat originalitatea modalității de desfășurare a lucrărilor forumului pedagogic de la Fălești  și au apreciat înalta calitate a organizării evenimentului.

 În final au răsunat urări  de sănătate și succese pentru toți în noul an școlar.

 Galerie foto