Tipărire

 În conformitate cu planul complex de activitate a DGE Făleşti, în scopul garantării alimentării în siguranță a copiilor și elevilor la data de 06.12.2016 s-a desfășurat ședința cu managerii instituţiilor de învăţământ preşcolar şi secundar general. În calitate de parteneri au fost prezenți Șeful Direcției raionale pentru Siguranța Alimentelor Fălești, domnul Eduard Balica și specialistul principal al Direcției raionale pentru Siguranța Alimentelor, doamna Larisa Jardan.
 S-au pus în discuție mai multe subiecte:
 • totalurile verificării calității și termenului de valabilitate al produselor alimentare achiziționate de către instituțiile de învățământ preșcolar și secundar general;
 • starea cantinelor și a depozitelor pentru produsele alimentare din instituțiile de învățământ preșcolar și secundar general;
 • produsele alimentare promovate, limitate şi interzise în instituţiile de învăţământ general.
 În deschiderea ședinței a luat cuvântul doamna Silvia Matasî, șef al Direcției Generale Educație Fălești, care a reliefat responsabilitatea managerului pentru asigurarea unui regim alimentar sănătos și activitate fizică adecvată în fiecare instituție de învățământ. Doamna Adela Țuțuianu, specialist principal Direcția Generală Educație, responsabilă pentru alimentarea copiilor din instituţiile de învățămînt secundar general şi preşcolar, a vorbit despre totalurile inspecției desfășurate în zilele de 28 și 29 noiembrie, în parteneriat cu specialiștii Direcției raionale pentru Siguranța Alimentelor, în toate cele 88 de instituții de învățământ din raion în care se alimentează copiii și elevii. Șeful Direcției raionale pentru Siguranța Alimentelor, domnul Eduard Balica, a profilat carențele depistate în urma inspecției și a oferit recomandări pentru asigurarea unui regim alimentar sănătos și normele sanitare privind organizarea alimentaţiei şi întreţinerea blocurilor alimentare. Managerii au avut posibilitatea să se expună și ei asupra problemelor discutate și au primit răspunsuri concrete la întrebări de la specialiști.
 La aceleași subiecte se va discuta și în cadrul ședinței cu bucătarii, asistentele medicale și magazinerii din instituțiile de învățământ preșcolar și secundar general, care se va desfășura sâmbătă, 10 decembrie 2016, de asemenea cu participarea specialiștilor din cadrul Direcției raionale pentru Siguranța Alimentelor.

Mai multe fotografii

Accesări: 2696