În conformitate cu planul complex de activitate a DGE Făleşti, în scopul garantării alimentării în siguranță a copiilor și elevilor la data de 06.12.2016 s-a desfășurat ședința cu managerii instituţiilor de învăţământ preşcolar şi secundar general. În calitate de parteneri au fost prezenți Șeful Direcției raionale pentru Siguranța Alimentelor Fălești, domnul Eduard Balica și specialistul principal al Direcției raionale pentru Siguranța Alimentelor, doamna Larisa Jardan.
 S-au pus în discuție mai multe subiecte:
 • totalurile verificării calității și termenului de valabilitate al produselor alimentare achiziționate de către instituțiile de învățământ preșcolar și secundar general;
 • starea cantinelor și a depozitelor pentru produsele alimentare din instituțiile de învățământ preșcolar și secundar general;
 • produsele alimentare promovate, limitate şi interzise în instituţiile de învăţământ general.
 În deschiderea ședinței a luat cuvântul doamna Silvia Matasî, șef al Direcției Generale Educație Fălești, care a reliefat responsabilitatea managerului pentru asigurarea unui regim alimentar sănătos și activitate fizică adecvată în fiecare instituție de învățământ. Doamna Adela Țuțuianu, specialist principal Direcția Generală Educație, responsabilă pentru alimentarea copiilor din instituţiile de învățămînt secundar general şi preşcolar, a vorbit despre totalurile inspecției desfășurate în zilele de 28 și 29 noiembrie, în parteneriat cu specialiștii Direcției raionale pentru Siguranța Alimentelor, în toate cele 88 de instituții de învățământ din raion în care se alimentează copiii și elevii. Șeful Direcției raionale pentru Siguranța Alimentelor, domnul Eduard Balica, a profilat carențele depistate în urma inspecției și a oferit recomandări pentru asigurarea unui regim alimentar sănătos și normele sanitare privind organizarea alimentaţiei şi întreţinerea blocurilor alimentare. Managerii au avut posibilitatea să se expună și ei asupra problemelor discutate și au primit răspunsuri concrete la întrebări de la specialiști.
 La aceleași subiecte se va discuta și în cadrul ședinței cu bucătarii, asistentele medicale și magazinerii din instituțiile de învățământ preșcolar și secundar general, care se va desfășura sâmbătă, 10 decembrie 2016, de asemenea cu participarea specialiștilor din cadrul Direcției raionale pentru Siguranța Alimentelor.

Mai multe fotografii

A devenit deja o frumoasă tradiție ca la început de octombrie să marcăm sărbătoarea ”Ziua profesională a lucrătorilor din învăţămînt”.

A fi profesor este o misiune nobilă destul de complicată. Ea cere multă muncă, disciplină, dar mai ales vocaţie. Este extrem de dificil de a reda în cuvinte tot ceea ce înseamnă Pedagog în societatea prezentului, dar cert e faptul că gratitudinea este incomensurabilă.

Cu această ocazie, în incinta Palatului de Cultură, a avut loc festivitatea de marcare a Zilei profesionale a lucrătorului din învăţămînt.

Prezentă la festivitate, preşedintele raionului Fălești, dna Iraida Bînzari și-a exprimat profunda recunoștință faţă de profesori, pentru efortul care îl depun în educarea tinerii generații, dorindu-le multă sănătate, inspiraţie, susţinere familială, performanţă pe măsura dăruirii profesionale şi personale. Pentru abnegație și profesionalism în activitatea educațională, vocație și spirit organizatoric, merite deosebite în promovarea valorilor general-umane Dna președinte a înmînat cadrelor didactice din raion diplomele Ministerului Educației și cele din partea Consiliului raional Fălești. La fel cu un mesaj de felicitare către cei prezenți au venit vicepreședinții raionului dnii Vladimir Tăbîrță, Valeriu Muduc și Roman Radu, șeful Direcției Generale Educație dna Silvia Matasî.

Deosebit de originală era sărbătoarea de miercuri, scenariul fiind realizat sub forma unei lecții cu etapele cuvenite ei. Cei care au trudit după culise pentru a bucura sufletele angajaților din învățămînt, responsabili de scenariu, au fost angajații LT ” I. Creangă”, susținuți de colegii lor de la LT ” M. Eminescu” și cei de la Casa de creație. În cele 3 ore cît a durat sărbătoarea, angajații din învățămînt s-au bucurat de atenția acordată și au trăit adevărate clipe de relaxare spirituală în timpul concertului susținut de interpreții Anișoara Puică și Vitalie Dani.

Mai multe fotografii

În cadrul programului  întîlnirilor membrilor Guvernului și a conducătorilor autorităților publice centrale  cu cetățenii, la 21 iunie curent, în vizită la Fălești s-a aflat Dna Corina Fusu, ministrul educației.

Întîlnirea a avut loc în sala de şedinţe a  Consiliului raional cu managerii instituțiilor de învățămînt din raion.

În discursul său Dna ministru a prezentat programul de lucru al ministerului , direcțiile principale de dezvoltare. Cei  prezenți în sală au adresat numeroase întrebări, cea mai frecventă fiind tematica examenelor de bacalaureat și optimizarea instituțiilor de învățămînt.

Conform agendei Dna ministru a efectuat o vizită la grădinița și Liceul Teoretic ”Ștefan cel Mare și Sfînt”  din s.Năvîrneț, tabără de odihna ”Romantica” s. Călinești.

Mai multe fotografii

 Consiliul raional Fălești, Direcția Generală Educație Fălești, anunță toți cetățenii interesați despre posibilitatea de a procura bilete la taberele de odihnă „Romantica” s. Călinești și „Olimp” s. Pînzăreni la prețul de 1200 lei.

tel. de contact: 0 259 23285(Liliana Nanii)

 Romantica

 

Olimp

     Inițiativă Direcţiei Generale Educaţie Fălești  -  Festivalul-concurs de creaţie literar-artistică pentru elevii români de pretutindeni „Moştenite din străbuni”, lansată în parteneriat cu Asociația Obștească ,, Gheorghe Ascahi” , Herța , Ukraina,  în persoana doamnei președinte a  asociației – Eugenia Cimborovici, a avut ca scop descoperirea și promovarea elevilor talentați din raionul Fălești și promovarea lor  la nivel internațional. 

Astfel, învingătorii etapei raionale Fălești, la invitația doamnei Cimborovici și cu suportul DGE,  au avut fericita ocazie să se deplaseze spre orașul medieval Sighișoara, unde în cadrul etapei finale a Festivalului  au concurat cu semenii lor din România.

Copiii noștri au fost întîmpinați de către gazde cu tradiționala pîine și sare.

   
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
ANDNORD
CEC