Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 În sala de ședințe a Consiliului raional, pe data de 17 februarie 2017, a fost organizat de către Direcţia Agricultură, Alimentaţie, Relaţii Funciare şi Cadastru din Fălesti de comun cu AO „Cutezătorul” un seminar cu tematica „ Determinarea viabilității mugurilor de rod, pentru determinarea încărcăturii cu ochi la curățitul în uscat a viței de vie ”, la care au participat 18 fermieri din diferite localităţi a raionului.
 Ca expert în domeniu, referitor la particularităţile tăierii viţei de vie în condiţiile anului 2017 a fost invitat Dl Gheorghe Nicolaescu – decanul facultății de horticultură UASM, conferenţiar universitar, doctor în agricultură.
 În cadrul seminarului dumnealui a abordat mai multe întrebări, principalele fiind ca starea mugurilor la diferite soiuri de viță de vie, complexele de măsuri agrofitotehnice de cultivare a soiurilor de masă, caracteristica şi succesiunea formării butucilor în dependenţă de agrocomplexul recomandat,viabilitatea mugurilor la diferite soiuri, tăierea viţei de vie, particularităţile privind îngrijirea viilor roditoare de stuguri de masă.
 În partea practică, care a avut loc la plantația viticolă, gestionată de G.Ț. „Pîslaru Alexandru”, Dl Nicolaescu a demonstrat procedee practice de tăiere și formare a butucilor de viță de vie în dependență de dezvoltarea lor.  

Galerie foto