Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Astăzi,  26 decembrie curent, în sala de ședințe a Consiliului raional a avut loc ședința extraordinară a comisiei Situații Excepționale. Ședința a fost convocată de către Domnul Sergiu FÎNTÎNA, președintele raionului, președintele comisiei situații excepționale, în scopul examinării  a unei chestiuni urgente:

  - cu privire la întreprinderea măsurilor de profilaxie împotriva pestei porcine în legătură cu depistarea focarului de infecție pe teritoriul satului Făleștii Noi.

  Raportor : Valerii GLIGOR, șef adjunct,  subdiviziunea teritorială Direcția Teritorială Siguranța Alimentelor.

  În cadrul ședinței s-a aprobat planul măsurilor pentru combaterea și prevenirea  răspândirii  pestei porcine africane pe teritoriul raionului Fălești.

  Amintim că Direcția Teritorială pentru Siguranţa Alimentelor Făleşti (cu raza de acoperire și a raionului Glodeni),  a informat, că în exploatația nonprofesională a unui cetățean din satul Făleștii Noi, la data de 23 decembrie curent a fost înregistrat peirea a două porcine, care prezentau semne clinice la Pesta Porcină Africană.

  Au fost prelevate materialul patologic (splină) pentru investigaţii de laborator și expediat la IP CRDV (LDSA) municipiul Chișinău. Conform rapoartelor Centrului Republican de Diagnostic Veterinar, s-a depistat virusul Pestei Porcine Africane la aceste cadavre.

  • cse-26-12-2022_1
  • cse-26-12-2022_2
  • cse-26-12-2022_3