Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

ast fl 3

STATUTUL    HOTĂRÂRI    COMPONENȚA    CONTACTE   

   

SINDASP

Federaţia Sindicatelor Angajaţilor din Serviciile Publice din Republica Moldova SINDASP
  • Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei profesionale a Contabilului
    Anual la data de 4 aprilie în Republica Moldova este sărbătorită ziua profesională a contabilului. Astăzi, este un bun prilej pentru a Vă adresa cele mai sincere felicitări și urări de sănătate și succes cu ocazia zilei profesionale. În numele Federației SINDASP, îmi exprim gratitudinea pentru activitatea Dumneavoastră, devotamentul, responsabilitatea și sârguința în activitatea de […]
  • Gala organizațiilor sindicale primare
    Gala organizațiilor sindicale primare, eveniment organizat de Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM), s-a desfășurat joi, 28 martie, la Palatul Republicii. La ceremonia festivă au participat conducerea CNSM, președinți ai centrelor sindicale național-ramurale, lideri sindicali din toată țara, reprezentanții partenerilor sociali și ai societății civile, pentru a face totalurile campaniei „Organizația primară – energia […]
  • În atenția membrilor de sindicat – funcționari publici din cadrul Autorităților Publice Locale
   

  La  14 decembrie 2022, membrii Consiliului Federației Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice din Republica Moldova (SINDASP) s-au întrunit în ședința ordinară.
  În conformitate cu ordinea de zi aprobată, sindicaliștii au discutat despre următoarele chestiuni :
 - cu privire la unele remanieri în componența Consiliului și a Comitetului Executiv al Federației;
 - cu privire la organizarea odihnei de vară a copiilor membrilor de sindicat ai Federației SINDASP în anul 2022;
 - cu privire la aprobarea bugetului sindical al Federaţiei pentru anul 2023;
 - cu privire la planul de activitate pentru anul 2023.

  • socfs_1
  • socfs_2
  • socfs_3

  În cadrul ședinței, președintele Federației SINDASP, Vlad Canțîr, precum și membrii Consiliului au efectuat o analiză retrospectivă a activităţilor desfășurate pe parcursul anului, au remarcat punctele forte, dar au împărtăşit și decepţiile pe marginea mai multor aşteptări legate de îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, remunerarea şi garanţiile sociale. Ținând cont de realizările și nereușitele Federației în promovarea unui dialog social de calitate și de performanță, s-a constatat că, în acest sens consolidarea, dezvoltarea și fortificarea instituțională, necesită mai multă responsabilitate în realizarea acestora, precum: edificarea și menținerea dialogului social continuu și eficient între conducătorii instituțiilor și activul sindical; identificarea și valorificarea soluțiilor pentru rezolvarea problemelor majore ale membrilor de sindicat; revizuirea standardelor de activitate sindicală.
  În cadrul ședinței a fost confirmată calitatea de membru al Consiliului Federației SINDASP Bordeianu Gheorghe, președintele asociației sindicale Cimișlia, Oxana Isac-Cojocaru, președinta asociației sindicale a Inspecției Financiare, Anton Cernei, președintele asociației sindicale a Serviciului Fiscal de Stat și Marin Morcov din cadrul Serviciului Fiscal de Stat.
  În calitate de membru al Comitetului Executiv a fost confirmată Polina Cojocaru, președinta asociației sindicale Soroca.
  La data de 15 decembrie 2022, a avut loc un seminar de familiarizare cu cele mai recente modificări ale legislației în domeniul protecției social-economice, inclusiv modificările și completările operate în Codul muncii prin Legea nr. 243 din 28 iulie 2022. În calitate de formator a fost invitat Sergiu Iurcu, șef adjunct al Departamentului protecție social-economică al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova. Obiectivul seminarului a fost de a contribui la consolidarea capacităților sindicaliștilor prin cunoașterea modificărilor de ultimă oră a legislației muncii.