Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  După 1 an de implementare a proiectului "Călător pe meridiane culturale”, implementat de Consiliul raional Fălești, apar primele rezultate concrete. După pregătirea si prezentarea raportului  narativ si financiar ale proiectului Partenerului lider, una din principalele activități în cadrul proiectului a fost desfășurarea procedurii de achiziție prin care a fost selectat operatorul economic S.R.L „Danigasing”,  pentru  atribuirea contractului  de achiziție în valoare de 1 072 327.06 lei MDL, de executare a lucrărilor de reparații interioare la Muzeul de Istorie și Etnografie ”Lazar Dubinovschi”.

  Până la data de 10 august curent la Muzeul de Istorie și Etnografie ”Lazar Dubinovschi” au fost executate lucrări in proporție de 50,2 %, au fost grunduite  suprafețele tavanelor și pereților interiori din toate sălile muzeului, a fost schimbat integral ciclul 1 al sistemului electric, schimbate 6 ferestre din interiorul sălilor etajului 2 al muzeului, demontarea pardoselii vechi din sălile de la etajul 1 și pregătirea pentru amenajarea noii pardoseli.

  • 1
  • 2
  • 3

  Conform procesului de executare a lucrărilor la obiectul "Muzeul de Istorie și Etnografie ”Lazar Dubinovschi” a apărut necesitatea executării unor lucrări  suplimentare, ce nu au fost planificate în caietul de sarcini si proiectul tehnic. In acest context, a fost schimbat complet sistemul de încălzire al instituției muzeului, amenajată o fundație pentru consolidarea peretelui principal al clădirii muzeului, unele surse financiare urmând a fi achitate de către Direcția Generală Educație si Cultură Fălești.

  Lucrările de reabilitare a muzeului, care sunt supravegheate de către Ion Leahu, responsabil tehnic al proiectului sunt preconizate sa fie finisate până la data de 1 octombrie al anului curent.

  În raionul Fălești proiectul „Călător pe meridiane culturale” este implementat de Consiliul raional Fălești și primăria orașului Fălești în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, finanțat de Uniunea Europeană.

  Mai multe fotografii