Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

cmc imp  Recent a fost elaborat și prezentat raportul de progres pentru primele 6 luni de implementare a proiectului "Călător pe meridiane culturale". De către echipa de proiect au fost analizate primele rezultate. Astfel, în decursul a 6 luni au fost realizate un set de activități precum: desfășurarea procesului de achiziții publice pentru servicii de publicitate și informații, contractarea unui prestator de servicii de publicitate și informații,  proces de licitații publice în desfășurare privind achiziționarea serviciilor de reparație a Muzeului de Istorie și Etnografie „Lazar Dubinovschi”, contract de audit încheiat.

  Vizibilitatea implementării activităților a fost asigurată prin realizarea unui comunicat de presă, desfășurarea conferințelor de lansare a proiectului și de presă, elaborarea și afișarea panourilor temporar, permanent și roll-ap. De asemenea au fost oferite interviuri și efectuate reportaje pentru a informa publicul larg privitor la implementarea proiectului.

  În prezent procedurile de achiziții cu privire la achiziționarea lucrărilor de reabilitate a clădirii muzeului raional de Istorie și Etnografie „Lazăr Dubinovschi” se află în proces de desfășurare. De asemenea, în proces de lucru este și pregătirea specificațiilor tehnice pentru contractarea unui operator economic privind confecționarea stelajului necesar pentru exponatele din muzeu. Comitetul de evaluare a ofertelor din cadrul proiectului urmează să aprobe dosarul de licitație pentru inițierea procedurilor de achiziții ce sunt desfășurate în conformitate cu prevederile regulamentului Uniunii Europene.

  Lucrările de reabilitare a Muzeului raional de Istorie și Etnografie „Lazăr Dubinovschi” vor fi efectuate cu susținerea Uniunii Europene în cadrul Programului Operațional Comun România - Republica Moldova 2014 – 2020.