Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 În perioada 5 – 6 mai, Domnul Roman Radu, vicepreședintele raionului și Domnul Vitalie Cimpoieș, director al Centrului de Cooperare Transfrontalieră au participat la celebrarea aniversării a 562-a a orașului Noua Sulița, Ucraina.

 Cu această ocazia delegația raionului Fălești, alături de cea a raionului Ungheni, a orașului Huedin, România, și a orașului Joniskis, Lituania, au avut o întâlnire cu șefa Administrației de Stat a raionului Noua Sulița Doamna Eugenia Boico și primarul orașului Noua Sulița Doamna Maria Nicorici, cît și consilierii din consiliul local Noua Suliță.

 Evenimentele dedicate Hramului orașului Noua Suliță au început cu o cursă de ciclism în care au venit să se aventureze o mulțime de participați. În cadrul sărbătorii, în fața Casei raionale de Cultură a fost lansată o expoziție a pictorilor și meșterilor populari din raion, iar în parcul central s-a desfășurat un minunat concert de fanfară, susținut de orchestrele locale, care mai târziu a mărșăluit pe strada centrală a orașului.

 Între timp, cu acest prilej festiv, pe Piața centrală a orașului s-au adunat o mulțime de oameni, printre care elevii școlilor locale, grupuri de dansatori din raion, invitați speciali din România, Lituania și Republica Moldova, care au participat la multiplele competiții sportive de ciclism, arm-wrestling, volei, baschet.

 De notat că raionul Fălești este înfrățit cu orașul Noua Sulița de șapte ani și desfășoară în comun diferite activități transfrontaliere, reciproc avantajoase. Reprezentanții raionului Fălești au participat de mai multe ori la Festivalul „Mărțișor”, organizat în orașul Noua Sulița, iar cei din Noua Sulița au participat la mai multe vizite de studiu în raionul Fălești. Fermieri și antreprenori agricoli din raionul Fălești au vizitat diferite ferme agricole și întreprinderi din regiunea Cernăuți.

Galerie foto