Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

La 07 septembrie curent, Centrul de Drept și Inițiative Democratice din Moldova au desfășurat în incinta Consiliului raional Fălești un seminar de informare privind “Accesul Autorităților Locale din Republica Moldova la Fondurile Europene, Managementul Accesării Fondurilor Disponibile, noutăți de finanțare pentru APL din Republica Moldova”. La seminar au participat reprezentanții administrațiilor publice locale de nivelul I si II din raionul.

În cadrul seminarului reprezentanții APL au primit informația privind asistența Uniunii Europene acordată Republica Moldova, documentarea și pregătirea elaborării unui proiect, identificare nevoilor pentru dezvoltarea proiectului stabilirea eligibilității ideii de proiect pentru programele transfrontaliere (Romania-Republica Moldova și Marea Neagră).

Totodată reprezentanții Centrului de Drept și Inițiative Democratice au avut o întrevedere cu Dna Iraida Bînzari, președintele raionului la care s-a discutat posibilitatea creării unui parteneriat la nivelul zonei de Nord al Republicii Moldova cu Instituția Prefecturii Județului Iași, Romania. Parteneriatul are ca scop cooperarea la nivel economic, cultural și social, pentru atragerea eventualilor investitori externi din spațiul european și accesarea fondurilor UE cît și fondurilor directe disponibile prin intermediul mecanismelor de finanțare existente în România.

Mai multe fotografii