Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 La data de 22 mai curent, la Chișinău, Centrul de Asistență juridică pentru Persoanele cu Dizabilități (CAJPD) a organizat conferința de presă „Implementarea Art.12„Egalitatea în fața legii” a Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități de către Republica Moldova”.

 Obiectivele din cadrul proiectului s-au axat pe două domenii strategice: asigurarea accesului la asistența juridică primară pentru persoanele cu dizabilități și aducerea unei schimbări pozitive a mediului înconjurător pentru aceste persoane, inclusiv prin accesibilizarea la diferite instituții, obiecte de menire socială, instituții educaționale. Pentru realizarea campaniilor de advocacy la nivel local au fost implicați 15 promotori din șase regiuni din Moldova: Ungheni, Fălești, Orhei, Cantemir, Comrat și Ceadîr-Lunga.

 Proiectul s-a desfășurat pe parcursul ultimelor 12 luni, iar persoanele cu dizabilități și în continuare pot beneficia de asistență juridică gratuită apelând la promotorii locali: Rotaru Veronica – angajat DASPFC, Matachi Diana – conducătorul Filialei Teritoriale a Asociației  Nevăzătorilor din Moldova, Bobu Valeriu – conducătorul Asociației Veteranilor din raionul Fălești.

 Acest eveniment a fost  realizat în cadrul proiectului „Sprijinirea asistenței juridice primare accesibilă pentru persoane cu dizabilități din  regiunile  Moldovei” finanțat de UKaid cu suportul Guvernului Marii Britanii și implementat de AO CAJPD în parteneriat cu CNAJGS.

Galerie foto