Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 La 11 mai curent, în sala de ședințe a Consiliului raional Fălești s-a desfăşurat  şedinţă  lărgită a Consiliului  raional consultativ  al probaţiunii Făleşti cu tematica “Cooperarea intersectorială în profilaxia delicvenţei juvenile. Prevenirea  şi  combaterea  acestui  flagel” .

 Specialiștii s-au întrunit într-o ședință de analiză a practicilor  identificate în ceea ce privește prevenirea delincvenței juvenile și resocializarea copiilor în conflict cu legea.

 În cadrul activităţii  au  fost  valorificate practici pozitive în domeniul protecției copiilor aflate în cadrul sistemului de probațiune, detenție, precum și serviciile sociale de care beneficiază aceștia. Vizita de lucru a oferit oportunitatea discuțiilor cu specialiști relevanți din domeniul drepturilor copiilor din mai multe raioane  și a îmbinat schimburi de opinii și bune practici.

 În concluzii, a fost identificată necesitatea  consolidării eforturile tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul protecției copilului în prevenirea delicvenței juvenile, cît și dezvoltarea metodelor, programelor și serviciilor pentru diminuarea comportamentului deviant al copiilor.

Galerie foto