Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 Doi tineri cu nevoi speciale trăiesc o poveste de dragoste deosebită. Aceștia s-au cunoscut în urmă cu aproximativ trei ani într-un centru de reabilitare, Maria fiind locuitoare a satului Dumbrăvița, raionul Sângerei, iar Marin beneficiar al Serviciului social “Locuința protejată” din orașul Fălești. Ambii suferă de deficiențe locomotorii grave, încadrate în gradul sever de dizabilitate. Pentru a fi fericiți, oamenii au nevoie de sinceritate și afecțiune iar pentru Maria și Marin drumul spre fericire presupunea o căsuță proprie și o sărbătoare la care au visat dintotdeauna pentru a-și uni destinele.

 Grație Doamnei Svetlana SAINSUS, cofondatoarea platformei Caritate.md, cazul acestor tineri frumoși la chip și la suflet a fost mediatizat și sensibilizat. Oameni cu suflet mare din țară și din alte colțuri ale lumii au decis să-i ajute, donând bani pentru acest cuplu. Tinerii au acum o locuință proprie.  Ziua de  08 februarie 2018 va rămâne indiscutabil una memorabilă pentru întreaga viață, deoarece în această zi ei și-au unit destinele, primind tainele sfintei cununii, si nunta pe care au jucat-o a fost un ape potriva așteptărilor cu mulți nuntași şi tradiții frumoase, bucate alese , cu muzica de ciliate si voie buna.

 Tinerii au fost onorați de prezența oaspeților de onoare  Doamna Iraida BÎNZARI, președintele raionului, Doamna Svetlana SAINSUS, co-fondatoarea Caritate.md, Domnul Vladimir RUSU, primarul orașului Fălești, Doamna Emilia Ciobanu, șef al Direcției Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului.

 Nunta a fost posibilă datorită mobilizării comunitare și a eforturilor comune depuse de către Consiliul raional Fălești, Direcția Asistență Socială Protecție a Familiei și Copilului  Fălești, Direcția Asistență Socială Protecție a Familiei și Copilului  Sîngerei, Fundaţia de caritate "Sfântul Gheorghe", Keystone Moldova, reprezentanților autorităților publice locale.

 Direcția  Asistență Socială Protecție a Familiei și Copilului aduce cuvinte de mulțumire tuturor oamenilor de bună credință, care  prin gestul lor de caritate au contribuit la realizarea visului tinerilor Marin și Maria de a forma o familie și a avea o casă proprie, în care să locuiască fericiți.

Galerie foto