Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 La 29 ianuarie curent reprezentanții Asociației Keystone Human Services International, Disability Rights International USA și Keystone Moldova au efectuat o vizită de studiu în raionul Fălești, având drept scop familiarizarea cu serviciile sociale prestate pentru persoanele cu dizabilităţi.

 Cu un cuvânt de salut pentru participanți a venit Doamna Emilia Ciobanu, șef al DASPFC, care a menționat despre impactul serviciilor sociale asupra persoanelor cu dizabilități, familiilor acestora și comunității, specificând faptul că în urma activităților prestate de specialiștii serviciilor sociale au generat schimbări radicale în atitudinea și comportamentul părinţilor persoanelor cu dizabilităţi: schimbarea concepțiilor de viață, depășirea unor stereotipuri și creşterea gradului de fericire şi satisfacţie.

 Oaspete de onoare al întrunirii a fost Doamna Genevieve Fitzgibbon, vicedirector Keystone Human Services International, care în discursul său de bun-venit pentru participanți a remarcat importanța dezvoltării serviciilor sociale în scopul sporirii gradului de independenţă și asigurării incluziunii sociale a persoanelor din Moldova. De asemenea, s-a pus accent pe rolul Keystone Moldova în dezvoltarea serviciilor sociale: Echipa mobilă, Locuința protejată, Casa comunitară, Respiro și asigurarea durabilității de către Consiliul raional Fălești. Oaspeții au vizitat Serviciul social “Locuința protejată”, care funcționează de patru ani. La finalul întrevederii oaspeții  au adus sincere mulţumiri conducerii Direcţiei Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei și Copilului Fălești şi reprezentanților serviciilor menţionate mai sus pentru primirea caldă, deschidere, colaborare şi receptivitate.

Galerie foto