Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 La 03 decembrie curent în incinta Palatului raional de Cultură „Mihai Volontir” a fost consemnată ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, organizat de către Direcția Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului sub sloganul “Împreună facem lumea mai bună”.

 Evenimentul a avut drept scop sensibilizarea publicului larg în scopul prevenirii excluziunii şi marginalizării sociale.

 Cu un cuvânt de salut a venit Doamna Iraida Bînzari, președintele raionului și Doamna Emilia Ciobanu, șef al Direcției Asistență Socială Protecție a Familiei și Copilului, care au precizat că evenimentul de astăzi  are ca scop să devină un vector de conştientizare a problematicii dizabilităţii, precum şi o oportunitate de reafirmare a valorilor fundamentale ale drepturilor omului.

 Spectacolul artistic de muzică și dans a fost susţinut de către: Formația folclorică “Baștina”, ansamblul de dansuri populare “Foleșteanca”, Corul “Clopoțel”, Ansamblul “Stejărel”, precum și invitații speciali, Frații Ion și Veaceslav Bînzari.

 În semn de mulţumire şi recunoştinţă pentru promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități au fost oferite flori și cadouri mai multor specialiști, precum și persoanelor cu nevoi speciale, care au dus faima raionului nostru peste ocean.

 Trebuie remarcat faptul că spectatorii au avut ocazia de a vizita expoziţia cu vânzare, în cadrul căreia au fost expuse lucrările şi obiectele efectuate de către persoanele cu dizabilități din cadrul serviciilor sociale în parteneriat cu Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”.

 Atmosfera de sărbătoare a fost una magică, spectatorii s-au bucurat de recitalurile artiștilor prezenți, momente emoționante care au adus lacrimi în ochii acestora.

Galerie foto