Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 Comisia multidisciplinară pentru protecția socială a persoanelor în dificultate sau cu dizabilități de peste 18 ani s-a întrunit într-o ședință la data de 29 noiembrie curent pentru a examina cererile solicitanților de servicii sociale de plasament temporar, îngrijire la domiciliu cît și serviciu de alimentație la cantinele de ajutor social din sat. Bocani și Izvoare. De asemenea, de către membrii comisiei a fost examinată modalitatea de stopare a plății de îngrijitor pentru persoanele cu dizabilități severe care sunt luate în Serviciul social “Asistența personală”.

 Totodată, au fost examinate dosarele solicitanților pentru admiterea în Serviciul social „Asistență personală”. În vederea favorizării independenței și integrării lor în societate, s-a decis admiterea în serviciu a 5 persoane cu dizabilități severe din raion. La cererea unui beneficiar, prestarea serviciului de îngrijire socială la domiciliu a fost suspendată din motive personale.

 În cadrul ședinței, primarii din raion au fost atenționați despre punerea în aplicare a planurilor locale pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă specifice sezonului de iarnă, precum și de a mobiliza echipele multidisciplinare şi voluntarii în vederea asigurării protecției persoanelor care prezintă cel mai mare risc privind degerăturile și hipotermia.