Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

      Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a organizat în perioada 10-11 noiembrie, în incinta Centrul de asistenta specializata si formare continua „Casa Speranței” or. Fălești, un curs de instruire pentru lucrătorii sociali din cadrul Serviciului de îngrijire socială la domiciliu cu tematica “Ce trebuie să cunoască pacientul cu diabet zaharat?”.
      Instruirea a avut drept scop consolidarea cunoștințelor lucrătorilor sociali în domeniul profilaxiei diabetului zaharat.
     Cu un cuvânt de salut a venit Dna Viorica Dumbrăveanu viceministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care a îndemnat participanții să-și consolideze capacitățile de îngrijire a pacienților cu diabet zaharat în condiții de domiciliu.

     Formatori al cursului de instruire au fost Dna Natalia Rusnac și Dna Dina Ceban, specialiști din cadrul DASPFC.
     În cadrul instruirii s-a discutat despre rolul lucrătorului social și a beneficiarului în prestarea serviciului de îngrijire socială la domiciliu, precum și importanța membrilor echipei multidisciplinare în evaluarea, planificarea și prestarea serviciilor de îngrijire socială la domiciliu.
    Sesiunea zilei a doua a fost deschisă de Dna Maria Munteanu, profesor universitar în domeniul medicinii, care a vorbit despre rolul comunicării lucrătorilor sociali cu beneficiarii, pacienții de diabet zaharat, factorii care facilitează comunicarea și factorii care împiedică comunicarea cu pacientul.
     Informația la subiectele “Profilaxia diabetului zaharat”, “Măsurile de prevenire a piciorului diabetic” și “Măsurarea concentrației în sânge” a fost prezentată de către Dna Elena Cumurciuc, medic de familie din or. Fălești.
     Evenimentul dat a avut loc în cadrul proiectului „Prevenirea și tratamentul diabetului zaharat în Republica Moldova”, implementat de către Asociația Obștească „Homecare” în parteneriat cu Caritas Republica Cehă prin intermediul „Programului de Cooperare și Dezvoltare Internațională”, cu suportul financiar al Agenției de Dezvoltare din Republica Cehă.

Galerie foto