Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 Reprezentanții Direcțiilor de asistență socială din raioanele Fălești, Glodeni și Sîngerei au participat la 18 octombrie curent, la o masă rotundă cu tematica Rolul echipelor multidisciplinare în soluționarea cazurilor asistate în cadrul Sistemului Național de Referire și Mecanismul intersectorial de cooperare”. Evenimentul a avut loc în Centrul de asistenţă specializată şi formare continua „Casa Speranţei” din or.Făleşti, fiind organizat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație în cadrul desfășurării Campaniei naționale „Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”. 

 Șefii direcțiilor de asistență socială din raioanele menționate au prezentat experiența de lucru a echipelor multidisciplinare teritoriale în soluționarea și referirea cazurilor în cadrul SNR. Participanții au făcut  un schimb de opinii şi s-au familiarizat cu  metodele de conlucrare între echipe, prin prisma managementului de caz.

 De asemenea, s-au prezentat cazuri concrete de trafic de ființe umane în care echipele  multidisciplinare au intervenit cu succes. S-au identificat  probleme în lucru cu exemplificarea cazurilor concrete și soluții optime pentru depășirea dificultăților  întâlnite în procesul de reintegrare a beneficiarilor în comunitate.

Galerie foto