Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 La 22 decembrie curent în incinta Consiliului raional a avut loc un seminar de instruire cu tematica: ,,Cu privire la petrecerea controalelor oficiale pentru verificarea conformității cu legislația privind hrana pentru animale și produsele alimentare și cu normele de sănătate și de bunăstare a animalelor”, la care au participat managerii, bucătarii și asistentele medicale din cadrul Centrelor de Asistență Socială din raion. La întrunire au participat: Dl Eduard Balica, Șeful Direcției raionale pentru Siguranța Alimentelor Fălești și Dl Valeriu Manoli, specialist principal al Direcției raionale pentru Siguranța Alimentelor.
 Evenimentul a avut drept scop informarea şi consolidarea cunoştinţelor angajaților Centrelor de Asistență Socială întru asigurarea respectării cerințelor legislative din domeniul siguranței alimentelor.
 În cadrul instruirii a fost prezentată informaţia cu privire la:
 - cadrul legal ce vizează activitatea Direcției raionale pentru Siguranța Alimentelor Fălești și respectarea normelor legislative;
 - starea cantinelor și a depozitelor pentru produsele alimentare din centre;
 - produsele alimentare promovate, limitate şi interzise în centre.
 Ședința a fost deschisă de Dl Valeriu Muduc, vicepreşedintele raionului, care a accentuat scopul și importanța seminarului în ceia ce privește siguranța alimentelor, că în calitate de consumatori ai produselor alimentare se află copiii și bătrânii, beneficiarii centrelor sociale.
 De asemenea, Dl Balica a abordat problema respectării cerințelor față de blocurile alimentare și siguranța alimentelor în cadrul centrelor de asistență socială. Participanții au avut posibilitatea să discute problemele actuale care apar în legătură cu siguranța alimentelor și au primit recomandări concrete cum să le depășească.
 În încheiere, Dna Violeta Ciuperca, a remarcat oportunitatea practicării unor asemenea întrevederi şi a menționat că reprezentanții Direcției raionale pentru Siguranța Alimentelor sunt deschiși pentru dialog și colaborare. Şedinţa de instruire a fost desfăşurată la iniţiativa Direcției Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului.

 Mai multe fotografii