Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 La 30 noiembrie curent reprezentanții internatelor psihoneurologice pentru maturi din comuna Bădiceni, raionul Soroca, satul Brînzeni, raionul Edineţ şi internatului din municipiul Bălţi au efectuat o vizită de studiu în raionul Fălești, având drept scop îmbunătăţirea şi diversificarea serviciilor prestate persoanelor adulte cu dizabilităţi.
 Programul vizitei de studiu a cuprins prezentarea serviciilor sociale oferite persoanelor adulte cu dizabilități ”Casa Comunitară” și ”Locuinţă Protejată” aflate în subordinea Direcţiei Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei și Copilului Fălești.
 Specialiştii s-au familiarizat cu modalitatea de admitere în Serviciile vizate, categoria/vârsta beneficiarilor, serviciile prestate, personalul angajat, integrarea tinerilor cu dizabilităţi în instituţiile de învăţământ şi societate/comunitate.
 Obiectivul final al vizitei a fost promovarea bunelor practici și a schimbului de experiență în domeniul asistenței sociale.
 Totodată, beneficiarii din Locuința protejată au prezentat oaspeților diverse lucrări hand-made confecționate de ei.

   

 Specialiștii din cadrul celor 3 instituții au adus sincere mulţumiri conducerii Direcţiei Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei și Copilului şi Serviciilor menţionate mai sus pentru deschidere, colaborare şi receptivitate.
 Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului Suport în dezinstituționalizarea persoanelor cu dizabilități mintale în Republica Moldova, implementat de către People Need, cu suportul Agenței Cehe de Dezvoltare. 

Mai multe fotografii