Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 La 02 decembrie curent în incinta Centrului de asistenţă specializată şi formare continuă „Casa Speranţei” din orașul Fălești a avut loc o masă rotundă raională: „Mecanismul intersectorial de cooperare în soluționarea cazurilor de violență, neglijare, exploatare și trafic ”. Evenimentul a fost organizat de Dna Valentina Seuță, formator național și asistent social superior la Centrul de Asistență și Protecție a victimelor traficului de ființe umane din municipiul Chișinău și Dna Natalia Pînzaru, reprezentat al Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei activitate desfășurată în cadrul campaniei naţionale ,,16 zile de activism împotriva violenței bazate pe gen''.
 La activitate au participat colaboratorii Direcţiei Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei și Copilului și echipele multidisciplinare din localitățile Logofteni, Pruteni și orașul Fălești.
 Întrunirea a avut drept scop identificarea victimelor și potențialelor victime ale traficului și violenței și coordonarea acțiunilor de protecție și asistență a lor de către echipele multidisciplinare din care fac parte reprezentanți ai autorităților publice, serviciilor sociale, Inspectoratului de Poliţie și instituțiilor de educație.
 Participanții au fost informaţi despre modificarea actelor legislative cu privire la prevenirea şi combaterea violenţei în familie. Au avut loc discuții despre rolul şi sarcinile instituţiilor responsabile de asigurare a ordinei şi securităţii publice, de raportare a cazurilor de violenţă în bază de gen şi referirea victimelor către autorităţile competente de soluţionare a acestora. S-au prezentat cazuri concrete de violență în care echipele multidisciplinare au intervenit cu succes.
 Totodată, Dna Emilia Ciobanu, șef Direcţie Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei și Copilului a menționat faptul că fiecare actor social şi fiecare specialist ar trebui să se implice și să pună accent pe identificarea, prevenirea şi intervenţia timpurie în cazurile de violenţă pentru ca acestea să nu ajungă în sistemul de protecție.

 Mai multe fotografii