Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 La data de 21 octombrie curent, în incinta gimnaziului „Diomid Gherman” s.Risipeni a avut loc masa rotundă cu tematica „Sensibilizarea și informarea populației privind riscul traficului de ființe umane” desfășurată în cadrul campaniei naţionale „Săptămâna de luptă împotriva traficului de fiinţe umane".

 Acest eveniment a întrunit membrii Comisiei de Combatere a Traficului de Ființe Umane, specialiști din cadrul structurilor locale, asistenți sociali și elevi ai claselor a VII-IX-a.

 În cadrul întrunirii s-au prezentat prevederile legii Nr. 241 cu privire la prevenirea și combaterea traficului de ființe umane, s-a discutat despre cauzele traficului de ființe umane, potențialele victime și modalitățile de prevenire a situațiilor în care persoana poate deveni victimă a traficului.

 Elevii claselor a a VII- a și a IX-a împreună cu profesorii și asistentul social comunitar au înscenat unele situații de trafic de ființe umane, modalități de aplicare a tutelei temporare și măsurile de prevenire a situațiilor de risc pentru copiii rămași fără supravegherea temporară a părinților.

 Totodată, șefa bibliotecii publice din s. Risipeni, Dna Eudochia Rusu, a prezentat o expoziție de carte cu tematica “Drepturile omului și traficul de ființe umane”.