Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Mesaj de felicitare al președintelui raionului Fălești, Iraida Bînzari

Stimați lucrători din sfera protecției sociale a populației

  Anual, în a treia dumincă a lunii septembrie, este consemnată sărbătoarea Dumneavoastră profesională. Cu prilejul Zilei lucrătorului din sfera protecției sociale a populației aduc sincere felicitări și urări de bine tuturor angajaților din domeniu.

  Cu siguranță protecția socială este una dintre cele mai nobile meserii, asistentul social intervenind atunci cînd apar schimbări economice și sociale care afectează în mod disproporționat persoanele vulnerabile și comunitățile cu resurse financiare limitate.

  Totodată înțelegem destul de bine că domeniul în care activați nu prea are parte are răgaz în privința celor obținute, pentru că oricît nu s-ar întreprinde, tot atît de mult sau poate chiar mai mult urmează de realizat.

  În pofida tuturor greutăților cu care vă confruntați, sunteți gata să oferiți zilnic sprijin și consiliere, consultanță sau intervenție urgentă celor care necesită susținere. Dvs sunteți cei care trăiți în fiecare zi cu gîndul la nevoile celor din jur. Aceste calități cer permanentă perseverența, străduința și abnegația cu care vă dedicați muncii întru sporirea calității vieții pensionarilor, persoanelor defavorizate, pentru reabilitarea și integrarea celor aflați în dificultate.

  Vă exprimăm întreaga recunoştinţă pentru aportul adus la dezvoltarea serviciilor de asistenţă şi protecţie socială precum şi pentru munca  cu dăruire de sine, receptivitatea manifestată zi de zi faţă de persoanele care au nevoie de grijă şi atenţie deosebită

  Fie ca eforturile depuse de Dumneavoastră să fie încununate cu mult succes spre binele oamenilor şi al ţării, promovarea voluntariatului, activităților de caritate și toleranță.

  Vă  doresc  sănătate, pace, prosperitate și realizări frumoase, soare în suflet și în casă, iar indicile recunoștinței pentru munca D-v să se reflecte în bunăstarea și bucuria propriilor familii.

Cu profund respect,
Iraida Bînzari   președintele raionului Fălești

Mesaj de felicitare al ministrului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș

stela grigorasStimați colegi,

Cu prilejul sărbătorii profesionale "Ziua lucrătorului din sfera protecţiei sociale a populaţiei", Vă aduc sincere felicitări şi urări de bine tuturor celor care activați în acest domeniu.

În numele Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei din Republica Moldova, dar și în numele meu personal, permiteți-mi să-mi exprim întreaga recunoștință pentru eforturile Dvs. în deservirea și consilierea socială a populației, pentru implicarea, dăruirea de care dați dovadă și pentru suportul continuu pe care îl acordați zi de zi familiilor și copiilor acestei țări.

Prin munca asiduă pe care o depuneți în slujba comunității, Dumneavoastră sunteți cei care aduceți o contribuție considerabilă în asigurarea bunăstării populației. Cunoaștem că acolo unde sunt lipsuri, există și indiferență, acolo unde este neputință, există și injustiție, iar deseori, cel care se încumetă ca un adevărat temerar să schimbe lucrurile în bine, își asumă un rol „de salvator” greu de egalat cu oricare altă profesie, întrucât rolurile lucrătorilor din domeniul protecției sociale nu pot fi strict delimitate. Ele nu pot fi înscrise într-un orar de strict muncă, ele nu sunt identice cu cele din ziua precedentă, din contra, ele se completează cu alte roluri, fiind impuse de situațiile în care se află toate categoriile de beneficiari, fie că vorbim despre victimile violenței în familie, copiii străzii, copiii abandonați de părinți plecați la munci peste hotare, fie că vorbim despre persoane cu dizabilități sau persoane în etate...

Noi, cei care activăm în sfera socială, avem o misiune importantă pe care trebuie să o împlinim, și anume să sprijinim populația să obțină condițiile necesare pentru a trăi o viață decentă acasă, alături de cei dragi.  Munca noastră are la bază valori fundamentale cum ar fi: încrederea, bunătatea, respectul, iubirea de oameni, prietenia, echitatea socială, competența și integritatea profesională.

Protecția socială a populației trebuie abordată ca pe o investiție pe termen lung în dezvoltarea țării, prin implementarea eficientă a politicilor sociale, oferind astfel rezultate în reducerea sărăciei, în formarea unei forțe de muncă sănătoase și nu în ultimul rând a unei țări  care se bucură de bunăstarea socială.

Pentru Ministerul Muncii Protecției Sociale și Familiei este esențial să promoveze politici și servicii sociale echitabile, să construiască o societate prosperă pentru toți. În acest scop, vom sprijini și îmbunătăţi,  în continuare, abilitățile profesionale ale lucrătorilor din domeniul social, ceea ce le va permite să-și îndeplinească la cel mai înalt nivel  performanțele lor profesionale.

Așadar, cu prilejul Zilei profesionale a lucrătorului din sfera protecţiei sociale a populaţiei, Vă urez multă sănătate și forțe suficiente pentru a putea fi alături de cei pentru care sunteți sprijin și speranță. Dumneavoastră sunteți persoanele cărora bătrânii le împărtășesc amarul și înțelepciunea, copiii rămași fără îngrijire părintească Vă împărtășesc bucuriile și tristețile, familiile în dificultate Vă împărtășesc nevoile zilnice, dar și lecțiile de viață despre rezistență și preseverență...

Sunteți omul de suflet, care îi ascultă și le alină durerea.

Pentru toate acestea, Vă mulțumesc și Vă doresc să perseverați cu profesionalism, cu dedicație și cu încrederea că întotdeauna veți avea sprijinul nostru în toate acțiunile în beneficiul populației!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Cu deosebit respect,

Stela Grigoraș, ministra Muncii, Protecției Sociale și Familiei

Mesaj de felicitare al șefului Direcție Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului Fălești, Emilia Ciobanu

Stimaţi lucrători din sfera protecţiei sociale a populaţiei,

A devenit o frumoasă tradiţie de a consemna anual, în a treia duminică a lunii septembrie, sărbătoarea Dumneavoastră profesională.

În numele Direcției Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului Fălești şi al meu personal, adresez, cu această ocazie, cele mai sincere urări de sănătate, pace şi prosperitate tuturor angajaţilor din domeniu.

Profundă recunoştinţă pentru dăruirea şi efortul deosebit depus în activitatea dumneavoastră, pentru competenţă profesională şi operativitate în ajutorarea persoanelor vulnerabile, pentru dragostea şi omenia cu care contribuiţi la soluţionarea problemelor stringente ale celor defavorizaţi. Apreciem înalt contribuția fiecărui angajat, admiram valorile pe care le întruchipați dedicîndu-vă exercitării uneia din cele mai nobile profesii – cea care are menirea să aducă o rază de lumină în casa fiecărei persoane ce necesită sprijin și ajutor. Dvs sunteți cei care deschideți poarta suferindului la fiecare chemare pe ploaie și pe vînt, pe arșiță sau ninsoare, Dvs sunteți cei care ștergeți lacrima unui bătrîn uitat, cei care mîngîiați creștetul unui copil nefericit, cei care oferiți adăpost unui trecător necăjit, cei care veniți cu un sfat pentru o mamă disperată.

Pentru toate acestea, pentru devotament și onestitate, pentru omenie și spiritul de sacrificiu vă exprimăm gratitudinea și profunda recunoștință.

Vă doresc să vă înconjoare mereu dragostea apropiaţilor, respectul, fidelitatea colegilor şi recunoştinţa oamenilor, pentru binele cărora depuneţi atît de multe forţe sufleteşti.

Vă felicit cordial cu prilejul Zilei Profesionale. Vă doresc să aveți răbdare, să aveți tărie de caracter și tenacitate, perseverență și spirit de inițiativă.

La cît mai multe realizări frumoase!

Cu deosebită considerațiune,

Emilia Ciobanu, șef Direcție Asistență Socială,

Protecție a Familiei și Copilului Fălești