Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  În  satul Pașcași raionul Hâncești s-a desfășurat cea de-a III-a ediție a Festivalului - concurs național „Folclorul copiilor”. Evenimentul a fost organizat de Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, în colaborare cu Direcția Cultură și Turism Hâncești, Primăria comunei Pașcani și are drept obiective: păstrarea și promovarea tradițiilor și obiceiurilor populare din folclorul copiilor; încadrarea tinerei generații în procesul de studiere și valorificare a folclorului autentic pentru copiii. 
  La festival au participat ansambluri folclorice, ce promovează folclorul bazat pe tradiții și obiceiuri, practicat de copii, specific localității pe care o reprezintă, inclusiv și din raionul Fălești. La festival a participat Ansamblul folcloric „Mlădița” din satul Sărata Veche, raionul Fălești, conducător artistic Maria Chilaru care s-au plasat pe locul I.
Felicitări pentru Formația folclorică „Mlădița”, Centrul de Cultură și Agrement  din comuna Sărata Veche,  conducător Maria Chilaru, pentru premiul I în cadrul Festivalului-concurs național „Folclorul copiilor”, ediția a III-a, satul Pașcani, raionul Hâncești.

Galerie foto