Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La 3 aprilie în sediul Școlii de Muzică Fălești, a fost convocată o întrunire metodico-practică cu participarea conducătorilor colectivelor artistice cu titlul „model” din raion. În cadrul întrunirii s-a discutat despre procedura de atestare a formațiilor artistice privind elaborarea dosarului de atestare, cererii fondatorului privind solicitarea atestării colectivului artistic și raportul de activitate.  

  Domnul Grigore Budu, șeful Secției Cultură și Turism,  împreună cu invitatul de onoare la activitate Domnul Oleg Volontir, directorul artistic al Centrului Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, au  acordat asistență metodică privind importanța promovării culturii prin activitatea colectivelor artistice de amatori, obligațiile fondatorilor acestora, crearea condițiilor de activitatea. S-a mai menționat și despre activitatea colectivelor artistice pe genul de artă promovat, respectarea zonei etnografice de la vatră prin repertoriul muzical/coregrafic, păstrarea autenticității costumului popular, atragerea atenției sporite la  completarea corectă a documentelor solicitate.

  Întrunirea a continuat în cadrul repetiției Orchestrei de muzică populară pe lângă Secția Cultură și Turism. Au avut loc dezbateri referitor la activitatea nemijlocită a colectivului de acest gen, acțiunea fiind o posibilitate veridică de schimb de experiență profesională și bune practici.

Galerie foto