La 19  septembrie curent  în casa de cultură din comuna Ciolacu Nou, s-au întrunit specialiștii domeniului cultură din nouă primării ale raionului. Activitatea urma să disemineze tradițiile localității în cadrul Hramului Satului, cu genericul „Это село нам вечно любить”, activitate practică demonstrată în cadrul întrunirii.

 Holurile casei de cultură au fost amenajate cu diverse expoziții de artă populară, agricole, culinară, desene. Cuvânt de deschidere a avut șeful Secției Cultură și Turism, Grigore Budu, prin care a salutat prezența, primarul comunei Ciolacu Nou, Serghei Basarab, care a efectuat o incursiune în istoria localităților primăriei și succesele acestora. După care a urmat marea sărbătoare cu program variat și diverse colective artistice și interpreți individuali. În cadrul evenimentului au fost omagiate familii care au copii născuți în acest an, familii cu mulți copii, familii care anul curent marchează 25, 50, 55 și 60 de ani de căsătorie. Ultimii sărbătoriți au avut fericirea de a semna în Cartea de Onoare a localității, fiind felicitați de cei dragi și apropiați. Au fost aduse mulțumiri pentru activitate instituțiilor din raza primăriei – case de cultură, grădinițe, gimnaziu, angajaților din diferite domenii, special omagiate au fost asistentele  medicale. Sărbătorite au fost și persoanele cele mai longevive – până la 97 de ani. Toți au fost felicitați din partea administrației publice locale și domnul primar a înmânat fiecăruia cadouri și flori. De asemenea, au fost aduse mulțumiri meșterilor și creatorilor populari, instituțiilor, gospodinelor comunei care au contrubuit la vernisarea expozițiilor. Evidențiate au fost cele mai amenajate gospodării și fântâni din comună.

 

 În programul artistic au fost antrenate colectivele „Ivușka”, „Kalina”, grup vocal al grădiniței „Солнышко”, ansamblul de dans „Crăițele”, soliști vocali Coșparmac Alina, Voitic Cătălin, Tampei Irina, Rotaru Alexandra, Feraru Ion, Sidlețcaia Natalia. 

 La sfârșitul acțiunii, Margarita Gligor, bibliotecar al oficiului copii al Bibliotecii publice raionale „Mihai Eminescu” a făcut o retrospectivă a cărților noi intrate în bibliotecă.

 A avut loc o sărbătoare de suflet, dar și o activitate artistică publică model pentru colegi.

Galerie foto