Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 În ziua de 27 mai, de Duminica Mare, Secția Cultură și Turism Fălești, cu o expoziție inedită de 70 de prosoape din cele mai alese, a participat la Festivalul „iProsop”, ediția a III-a, eveniment dedicat tradiției locale a prosopului țesut manual, organizat în satul Selemet, raionul Cimișlia, de către primăria locală în parteneriat cu A.O. Familii Migrante.
 Din raionul Fălești au participat Muzeul raional de Istorie și Etnografie „Lazăr Dubinovschi” cu filialele Călugăr, Horești și Risipeni, muzeele de istorie și etnografie din satele Pîrlița și Glinjeni, casa de cultură din comuna Sărata Veche. Expoziția făleștenilor a fost vizitată, admirată și evaluată nu numai de conducerea primăriei și raionului, dar și de experți în domeniu la nivel local și republican. În adresa noastră au fost spuse cuvinte de mulțumire pentru atitudinea de conservare, păstrare, valorificare și promovare a prosopul autentic, felul de a țese prosopul cu modele în pânză și cel de broderie cu diferite elemente specifice zonei noastre.

 Sărbătoare frumoasă, cu programe artistice diverse, culminația cărora a fost evoluarea strălucită a interpretei Zinaida Julea, Artistă a Poporului.

Galerie foto