Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 După mitingul de comemorare, desfășurat în dimineața zilei de 9 mai, către orele 16.00 la Palatul raional de cultură „Mihai Volontir” s-a adunat lume pentru a prelungi celebrarea Zilei Victoriei și a Comemorării eroilor căzuți pentru Independența Patriei, dar și Zilei Europei, zi a păcii și unității în Europa, care se și completează reciproc.

 Au fost cu drag omagiați veteranii războiului Serghei Cușnir și Mihail Mihalciuc, care au povestit prin ce clipe de groază și calvar au trecut. Lauri s-au adus tuturor celor bravi feciori ai neamului care și-au pus viața pe altarul Biruinței pentru ca noi astăzi să avem un cer senin și o viață pașnică. Cuvinte de profundă gratitudine pentru faptele de eroism ale soldaților în acel crunt război a adresat Președintele raionului Fălești, Iraida Bînzari, oferindu-le cu drag acestor doi oaspeți de onoare florile recunoștinței și suport financiar. Șeful Secției Cultură și Turism, Grigore Budu, a adresat calde mulțumiri eroilor sărbătorii pentru pacea de zi cu zi, oferindu-le flori și cadouri. Valeriu Bobu, președintele Organizației veteranilor din raionul Fălești, a reiterat momente ce țin de grozăviile acelui cumplit măcel, transmițând sincer respect și admirație tuturor celor care s-au jertvit pentru pacea Țării și a Europei.

 Sărbătoarea a fost susținută de un spectacol minunat cu participarea colectivelor artistice „Baștina”, „Făleșteanca”, „Auraș-Păcuraș”,„Contur”, „Favorit”, ansamblul vocal-instrumental, toate ale Palatului raional de cultură „Mihai Volontir”, „Doruleț” din com. Călugăr, „Molodușka” și „Beriozka” din primăria Egorovca. Au înfrumusețat evoluările de sărbătoare și interpreții vocali Tamara Pavlova, Iurie Mahu și Ion Perdevară. Cu drag au fost aplaudați copiii -  ansamblul de acordeoniști, Carmen Coroliuc și ansamblul de violoniști,  ansamblul vocal ,,Mlădițe muzicale”, colective ale Școlii de Muzică, ultimul interpretând cântecul „Fie soare într-una”, pe final de manifestare.

Galerie foto