Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 Prestigioasa și respectabila profesie de bibliotecar este sărbătorită din anul 2010 în Republica Moldova la 23 aprilie, când este marcată la nivel internațional și Ziua Cărţii şi a Drepturilor de Autor. Cu prilejul acestui eveniment, în incinta Palatul raional de Cultură „M. Volontir”,  s-a  desfășurat activitatea festivă de consemnare a Zilei Bibliotecarului, cu participarea specialiștilor bibliotecari din rețeaua de biblioteci publice și cele școlare din raion.

 În holul Palatului de Cultură au fost vernisate diverse expoziții creative de bibliotecă, gala celor mai reprezentative servicii moderne cu prezentări video, panouri informative ale activității Bibliotecii publice raionale „M. Eminescu”. Invitații la activitate au rămas impresionați de serviciile inovate și utile  oferite de biblioteci.

 

 Cu un mesaj de felicitare către cei bibliotecari au venit Doamna Iraida Bînzari, președintele raionului, Doamna Valentina Buliga, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova , Doamna Elena Revenco, primarul comunei Horești , dar și Doamna Valentina Podrea, poet băștinaș din satul Răuțel, care a dedicat bibliotecarilor versuri din creația proprie.

 Oficialitățile raionului au înmânat diplomele Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, a Consiliului raional și Secției Culturii și Turism  bibliotecarilor cu performanțe deosebite în domeniul de activitate, tuturor celorlalți bibliotecari, invitați în scenă (pe grupuri aparte) cu o vechime de muncă în domeniu de peste 40, 30, 20, 10 de ani și a tinerilor specialiști, li s-au înmânat mesage de gratitudine și flori.

 Bibliotecarii au primit felicitări și din partea colectivelor artistice de amatori din raion – Orchestra de Muzică Populară a Secției Cultură și Turism, Formația folclorică „Baștina” și ansamblul de dans popular „Foleșteanca”.

Galerie foto