Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 Indiferent de vârsta pe care o are, fie el tânăr sau în etate, orice om deține o valoare, își are locul și rostul său în societate. Solidaritatea între generații trebuie să fie regula noastră de viață, care să ne amintească de faptul că la expirarea anilor, se schimbă doar înfățișarea oamenilor, iar sufletul rămâne același mereu. Chiar dacă ei devin mai în vârstă sau bătrâni ei rămân aceeași oameni, care merită să trăiască în demnitate. „Cine nu are bătrâni, să-și cumpere”,  glăsuiește un vechi proverb, îndemnându-ne  să ne respectăm concetățenii care au îmbrățișat ce-a de-a treia vârstă.  

 Urmărind acest scop Biblioteca publică raională „Mihai Eminescu” a fondat acum, 5 ani în urmă, Clubul „Vârsta de argint” pentru a-i aduna pe oamenii în etate să participe la diverse activități, descătușându-se astfel de povara grijilor cotidiene, având posibilitate să contacteze  activ cu alte persoane, să-și facă noi prieteni, să recite cuiva versurile proprii scrise în clipele de răgaz al sufletului etc.

 Duminică, 25 martie curent, Clubul "Vârsta de argint" a sărbătorit jubileul de 5 ani de la înfiinţare! Prezenţi la activitate a fost Şeful Secţiei Cultură şi Turism Grigore Budu, care a venit cu un mesaj de felicitare în faţa publicului, apoi a înmânat diplome din partea Secției Cultură și Turism celor mai activi membri ai Clubului, cât și mesaje de gratitudine din partea Bibliotecii Publice Raionale „M. Eminescu”. Cu mesaje de mulțumire pentru membrii clubului au venit Doamna Natalia Vrabie, specialist principal în probleme al Secției Cultură și Turism, Doamna Elena Negoiţă, directorul bibliotecii publice raionale "M. Eminescu".

 Pentru participanți la activitate a fost organizat un mic concert cu participarea formației folclorice „Doruleț”, s.Călugăr, solistelor Ludmila Gaugaş din satul Catranîc, Tamara Pavlova şi Eufrosinia Covaliuc din or. Făleşti. Membrii clubului şi-au exprimat satisfacţia de la activităţile la care au luat parte pe parcursul acestor ani, au recitat versuri din creaţia proprie şi din operele poeţilor îndrăgiţi. Totodată ei au venit cu propuneri de a diversifica tematicile şedinţelor, de a organiza pe viitor călătorii/vizite în locurile pitoreşti din Moldova, a organiza periodic "o zi/seară de dans pentru persoanele în etate" în faţa Palatului raional de Cultură „Mihai Volontir”.

Galerie foto