Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

bgzc La 14 ianuarie curent, în incinta Palatului raional de Cultură „Mihai Volontir”, a avut loc sărbătoarea „Cultura – pilon al națiunii”, dedicată Zilei Naționale a Culturii, care a demarat în holul instituției cu vernisarea expoziției personale „Veșnicia s-a născut la sat” a artistului plastic Ion Roman, profesor al Școlii de Arte Plastice „Gheorghe Vrabie” Fălești, filiala Sărata Veche. O scurtă incursiune în activitatea și opera de creație a prezentat directorul școlii, Damian Furdui. Cu frumoase cuvinte de felicitare și susținere a venit și Doamna Maria Galiț, primarul comunei Sărata Veche. Domnul Grigore Budu, șeful Secției Cultură și Turism, a accentuat importanța activității pedagogice și artistice a plasticianului, contribuția esențială în educația și transmiterea tinerei generații a tainelor artei plastice.

În semn de gratitudine și profesionalism înalt în domeniu a fost menționat cu diploma Secției Cultură și Turism. Tuturor participanților la eveniment, Domnul Grigore Budu a transmis felicitări și urări de bine cu prilejul sărbătorii profesionale – Ziua Națională a Culturii.

 În sala de spectacole a urmat un concert susținut de formația folclorică „Baștina” și orchestra de muzică populară „Păunaș”, conducator artistic Valeriu Negri. Aflându-ne în ziua de Sfîntul Vasile, Anul Nou pe stil vechi, formația „Baștina” a bucurat publicul spectator cu un program special, care include colinde, urătură, jocuri cu măşti zoomorfe – Capra, Ursul, Căluții, și tradiționalul semănat. Orchestra a prezentat un colaj de melodii orchestrale și cântece alese în interpretarea soliștilor Ruslan Serafimovici, Maria Negoiță, Ion Jalaba, Sergiu Cristian, Irina Timuța, Pavel Hodobină și Ilinca Zubic.

Galerie foto