Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 Toamna ne aduce nu numai bogăția roadei, mirosul îmbietor de gutui și struguri, dar și frumusețea incontestabilă a acestui anotimp – paleta multicoloră se răsfrînge asupra naturii, transformând-o plină de culori și farmec. Frunzele căzute din copaci seamănă cu un covor multicolor, plin de nuanțe vesele și frumoase ce fac un peisaj artistic cromat si minunat de neuitat. „A venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva, cu umbra unui copac...” sunt versuri din poezia lui Nichita Stănescu „Emoție de toamnă”.

 La Fălești, în data de 23 octombrie, în incinta Palatului raional de Cultură „Mihai Volontir” a avut loc un eveniment unic cu genericul „Emoții de toamnă”. În holul instituției a fost vernisată expoziția pictorului bălțean Nicolai Ghibalenco, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, care a expus o galerie de 30 de lucrări extraordinare, ce constituie doar o treime din operele sale. Domnia sa a fost prezentat de artistul plastic făleștean Damian Furdui, director al Școlii de Arte Plastice „Gheorghe Vrabie”. Pictorul Ghibalenco a povestit despre creația sa, a făcut o descriere sugestivă referitor la fiecare lucrare, provocând interesul publicului.

 A urmat un recital pianistic, program de muzică camerală, susținut de bălțencele Olga Kolba, profesor la Școala de Arte „Ciprian Porumbescu” și Tatiana Kapâlova, profesor la Colegiul de Muzică și Pedagogie, care au fost însoțite de Margarita Pirog, profesor de limbă și literatură rusă la liceul teoretic ”Dimitrie Cantemir”, cu un recital de poezie lirică. Au fost ascultate melodii de suflet din creația vestiților titani universali – compozitorul polonez Frédéric François Chopin și compozitorul rus Serghei Rahmaninov, lirica poetică a scriitorului Victor Astafiev.

 În semn de înaltă apreciere pentru promovarea artei și prestație impecabilă, șeful Secției Cultură și Turism Fălești, Grigore Budu, a mulțumit artiștilor bălțeni, oferindu-le diplome și flori. Oaspeții au rămas plăcut impresionați de ospitalitatea gazdelor, și-au expus dorința de a reveni la Fălești și cu alte ocazii, cu atât mai mult, că această colaborare a fost apreciată și de vicepreședintele raionului Fălești, Valeriu Muduc. Acest eveniment a fost organizat grație inițiativei și străduinței directorului Școlii de Arte Plastice „Gheorghe Vrabie” Fălești, Damian Furdui.

 Totodată, profesorii Școlii de Arte Plastice „Gheorghe Vrabie” Fălești au fost menționați cu diplome pentru succesele obținute în instruirea tinerei generații, promovarea imaginii instituției la nivel național, deoarece, recent, 7 elevi ai acestei instituții au obținut diplome la Concursul național de creație a tinerei generații „Ars Adolescentina”, organizat de Radio-Moldova.

 Expoziția va fi deschisă pentru publicul spectator până în data de 27 noiembrie 2016. Intrarea este liberă. Vă invităm să savurați din frumusețea artei picturale într-o atmosferă emoțională și plăcută, în cel mai romantic anotimp, melancolic, plin de culoare și expresiv - Toamna!

Mai multe fotografii