Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Miercuri, 5 octombrie, în incinta Școlii de Muzică Fălești a avut loc un concert dedicat Zilei profesionale a lucrătorilor din învățămînt. Toamna, cu o paletă bogată în culori, în această zi semnificativă, a adunat în jurul profesorilor din instituțiile de învățămînt artistic discipolii acestora, împreună cu părinți și rude, oferindu-le cu mult drag florile recunoștinței și sincere cuvinte de felicitare. Prin vers și cîntec și-au exprimat intensitatea sentimentelor purtătoare de căldură, dragoste și stimă.

Cu un mesaj de felicitare s-a adresat colectivului Grigore Budu, șef Secție Cultură și Turism Fălești. Domnia sa a mulțumit tuturor cadrelor didactice pentru priceperea și perseverenţa manifestată de a transforma sala de clasă într-un loc unde talentul este încurajat și dezvoltat, iar sentimentul de demnitate – consolidat. Colectivele de profesori ale instituțiilor de învățămînt artistic au fost decernate cu diplome în semn de înaltă gratitudine și apreciere pentru eforturile depuse în munca nobilă de instruire artistică și educație aleasă a tinerei generații, precum și cu prilejul Zilei profesionale a Lucrătorului din învățămînt. Și, desigur, nu a lipsit buchetul de flori oferit pentru fiecare profesor în parte. Au urmat felicitări și urări de bine și sănătate, ani mulţi și toţi purtători de seninătate, calm și bunăstare din partea specialistului principal Secție Cultură și Turism Ludmila Negri, directorului Școlii de Muzică Mihaela Mamai, profesorilor instituției – Raisa Melinte, Anatoli Iarmolovici, Ludmila Arap ș.a.

S-au produs în scenă elevi și colective artistice: la pian – Mariț Bianca, Lungu Victoria, Ghilețchi Mădălina, clasa prof. N.Matcovschi, Onei Mihaela, clasa prof. I.Djuricici, Bantea Gabriela, clasa prof. M.Hăbășescu, vioară – Calmațui Alexandra, clasa prof. M.Mamai, clarinet – Bostan Ian, clasa prof. A.Iarmolovici, acordeon – Fotea Nicolae, clasa prof. A.Costachi, Mariț Dan, clasa prof. V.Dumbravă, Iliașcenco Vitalie, clasa prof. O.Matcovschi, corul „Clopoțel”, dirijor L.Arap, acompaniator E.Luchiancicov și ansamblul vocal „Mlădițe muzicale”, conducător artistic R.Melinte, acompaniator M.Hăbășescu.

Profesorii instituțiilor de învățămînt artistic din raion își depun toate eforturile, investesc atîta suflet, pasiune și speranţă, măiestrie pedagogică și dăruire cu desăvârșire profesiei sale în modelarea talentului copiilor studioși, dînd fiecărui discipol o parte din inima sa. Măria Sa, Profesorul, zi de zi, oră de oră, veghează asupra spiritualităţii neamului, asupra formării civice a viitorului ţării.

Mai multe fotografii