Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

La 27 iulie 2016, în incinta Secției Cultură și Turism Fălești a avut loc întrunirea conducătorilor formațiilor artistice de amatori din raion care vor participa la Parada Portului Popular și spectacolul artistic în cadrul aniversării a XXV-a a Independenței Republicii Moldova, organizată în raionul Fălești.

Întrunirea a deschis șeful Secției Cultură și Turism, Grigore Budu, care a menționat despre importanța evenimentului și seriozitatea de care se dă dovadă în cadrul pregătirilor. Domnia sa a reiterat faptul că toți actorii implicați în organizarea evenimentelor vor trebui să demonstreze receptivitate, inițiativă și responsabilitate pentru obligațiile pe care și le asumă.

Despre agenda zilei de 27 August 2016 a vorbit Dna Raisa Budu, șef al Secției Administrație Publică, care a adus la cunoștința conducătorilor formațiilor artistice despre inițiativa Comitetului organizatoric al sărbătorii, prioritățile care sunt puse la bază, recomandările și așteptările în rezultatul acțiunilor.

Împreună cu colegii, Ludmila Negri, specialist principal, Secție Cultură și Turism, au identificat problemele și căile de soluționare în pregătirea Paradei Portului Popular. S-au discutat diferite aspecte din cadrul activității formațiilor artistice – repertoriul, vestimentația populară, ținuta scenică ș.a.

Evenimentele care vor derula în cadrul marcării aniversării a XXV-a a Independenței Republicii Moldova, organizate la nivel local și raional, vor demonstra sobrietate, colorit tradițional, responsabilitate eminentă.