La 14 februarie curent, în incinta grădiniţei de copii „Soarele” din Fălești, s-a desfăşurat matineul literar – muzical teatralizat cu genericul „Grigore Vieru – un talent dăruit copiilor”, cu participarea grupei pregătitoare condusă de educatoarea Cumpanici Olimpia, în parteneriat cu Biblioteca Publică raională „M.Eminescu” prin intermediul bibliotecarei Ina Dodon. Evenimentul a fost consacrat marelui poet naţional Grigore Vieru  cu prilejul a 83 ani de la naştere.

bgzc La 14 ianuarie curent, în incinta Palatului raional de Cultură „Mihai Volontir”, a avut loc sărbătoarea „Cultura – pilon al națiunii”, dedicată Zilei Naționale a Culturii, care a demarat în holul instituției cu vernisarea expoziției personale „Veșnicia s-a născut la sat” a artistului plastic Ion Roman, profesor al Școlii de Arte Plastice „Gheorghe Vrabie” Fălești, filiala Sărata Veche. O scurtă incursiune în activitatea și opera de creație a prezentat directorul școlii, Damian Furdui. Cu frumoase cuvinte de felicitare și susținere a venit și Doamna Maria Galiț, primarul comunei Sărata Veche. Domnul Grigore Budu, șeful Secției Cultură și Turism, a accentuat importanța activității pedagogice și artistice a plasticianului, contribuția esențială în educația și transmiterea tinerei generații a tainelor artei plastice.

sf vs La 13.01 curent în incinta Palatului raional de Cultură „Mihai Volontir” s-a desfăşurat sărbătoarea prilejuită de Sfântul Vasile ,,La mulţi ani cu sănătate!”, dedicată Anului Nou, stil vechi. S-au întâlnit colective artistice de copii și adolescenți care activează în cadrul instituției: corurile de copii „Speranța” și „Clopoțel”, ansamblul vocal „Mlădițe muzicale”, formația folclorică „Auraș-Păcuraș”, ansamblul de dans popular „Făleșteanca”, ansamblul de dans „Favorit”, ansamblul vocal-instrumental „Contur”. După programul artistic au urmat diferite jocuri distractive. A derulat un eveniment cu plăcută distracție.

Galerie foto

 Sărbătorile de iarnă sunt minunate prin curățenia și puritatea lor, aducându-ne momente de bucurie pentru realizările care le avem și persoanele dragi care ne sunt alături.

 La 25 decembrie, de Crăciun pe stil nou grupul de dans modern „Favorit” și-a demonstrat rodul muncii sale. Grupele de dansatori de diferite vârste au încântat publicul din sala Palatului raional de cultură , prezentând frumoasele dansuri populare tradiționale poporului nostru, dar și cele moderne.

 Sărbătorile de iarnă sunt cele mai spectaculoase și relevante pentru cultura spirituală a poporului nostru, incluzând un întreg ansamblu de datini și obiceiuri. În data de 24 decembrie curent, în spațiul Palatului raional de Cultură „Mihai Volontir” Fălești, a derulat Festivalul raional al tradițiilor și obiceiurilor de iarnă „Să trăiți, să-nfloriți!”. Sărbătoarea a întrunit 16 colective artistice, cât și participanți individuali din satele și comunele raionului. Cuvânt de salut a avut șeful Secției Cultură și Turism Fălești, Grigore Budu, urmat de un program feeric de colinde laice și religioase, cântece de stea, urături tradiționale, jocuri cu măști zoomorfe. Vin colindătorii,/Urătorii vin,/Sună azi colindul/Pe meleag creștin.